Festfotball fra 08-jentene

Sarpsborg 08s damelag vartet opp med flere flotte angrep og mål da Frigg ble sendt hjem til Oslo med fem i sekken.

Sarpsborg 08 åpnet kampen forrykende og produserte tidlig et par gode muligheter.

Allerede i det 8. spilleminutt skulle kampens første scoring komme. Med et skudd fra 20 meter sendte Henriette Strand hjemmelaget i ledelsen.

Frigg snudde

Dessverre skulle den ikke var lenge, for Frigg slo raskt tilbake. Maja Gløtta smatt forbi på Sarpsborg 08s venstreside. Hun slå hardt inn foran mål før en 08-spiller på uheldig vis satte kula i eget nett.

1-1 skulle raskt bli til 1-2. Med et skudd fra 25 meter dunket Madelen Andersen Frigg opp i ledelsen.

24 minutter ut i oppgjøret fikk Sarpsborg 08 en stor mulighet til å utligne da Julie Stafne og Sarpsborg 08 ble tildelt straffespark. Avslutningen ble mesterlig reddet av Mari Steimoeggen.

Drømmescoring fra Handelsby

Før pause spilte Sarpsborg 08 seg fram til ytterligere et par gode muligheter. Den største av dem kom i det 40 minutt da Kaja Aasly Haartveit avsluttet over fra fem meter etter flott forarbeid av kaptein Bønøgård.

Sarpsborg skulle uansett få sin fortjente utligning. Omgangens store spiller, Junette Handelsby, dunket kula i krysset fra nærmere 30 meter. Med innsiden av venstre viste hun milimeterpresisjon til 2-2.

Etter pause gikk Sarpsborg 08 på ny ut i hundre. Kaja Haartveit brant en vanvittig mulighet da hun på åpent mål satte ballen utenfor fra fire meter i det 49. minutt.

Noen få minutter senere tok Sarpsborg 08 ledelsen tilbake. Camilla Ek Bønøgård brøt ballen selv, spilte fri Stafne og løp selv inn i 16-meteren. Ballen havnet til slutt hos nevnte Bønøgård som dunket læret i kassa fra syv meter.

Målbonanza

Derfra og ut så Sarpsborg 08 seg aldri tilbake. Med to kjappe scoringer - en styring og et fint skudd - sendte Julie Stafne sarpejentene opp i 4-2 og 5-2.

Frigg fikk en trøstescoring i det 76. minutt med et nytt langskudd. Denne gang var det høyreslegga til Marthe Standal som sørget for scoring.

5-3 skulle dog raskt bli til 6-3 da Julia Arnesen ble spilt fri i bakrom. Hun rundet keeper Steinmoeggen og trillet sikkert inn vertenes sjette scoring.

Helt på tampen reduserte Kristin Dammen for gjestene. Det var også det siste som skjedde.

Seieren over Frigg sendte Sarpsborg 08 forbi Raufoss og helt opp i ryggen på Hønefoss. Sarpingene er ett poeng bak med en kamp mer spilt.