Borregaard med tidenes største 08-avtale

Borregaard og Sarpsborg 08 har hatt et strålende samarbeid gjennom flere år. Nå går byens hjørnesteinsbedrift inn på tidenes største avtale med klubben.

Annonse:

Den nye avtalen har en ramme på tre år - 2018 til 2020. Borregaard øker sitt bidrag vesentlig med en økning på mellom 40 og 50 prosent sammenlignet med inneværende periode.

Den nye kontrakten illustrerer Borregaards lange støtte til fotballopplevelser i byen. Det var Borregaard som i sin tid brakte fotballen til Sarpsborg og selskapet har i alle år vært en støttespiller for fotballmiljøet i byen. Borregaard ønsker å være en «grunnmur-sponsor» for klubben som bidrar med et solid, langsiktig fundament for fotballsatsingen.

Den nye kontrakten tydeliggjør dette gjennom et solid og økende bidrag gjennom kommende treårsperiode. Borregaard er i tillegg inne med finansiell bistand til tribuneanleggene og bedriftens markedsføringsstøtte i egne kanaler bidrar til den positive publikumsutviklingen klubben har hatt.

- Vi må også understreke at måten hele klubben med spillere, ledere og frivillige framstår på, er avgjørende for vår økende støtte til klubben. Klubben har levert på alle kriterier som er viktige for oss, sier administrerende direktør Per A. Sørlie.

Bakgrunn for avtalen fra Borregaards side

Borregaard har vært en støttespiller for Sarpsborg-fotballen siden «tidenes morgen», fra tidlig på 1900-tallet. Da man midt på 90-tallet begynte drøftinger og sonderinger om en felles toppfotballsatsing i Sarpsborg, ga Borregaard klart signal om at selskapets økonomiske støtte kom til å følge samarbeidsklubben. Via ulike konstellasjoner som etter hvert ble Sarspborg 08, har selskapet vært generalsponsor hele denne tiden.

I kontrakten med klubben – både for inneværende og kommende periode, er det fastsatt hvilke kriterier som Borregaards støtte skal vurderes ut fra. Ut fra disse kriteriene har klubben levert svært godt i år:

  • Klubbens generelle omdømme i nærmiljø og på nasjonalt plan
  • Positivitet gjennom hvordan klubbens aktører framstår i kamper/arrangement og det inntrykk som gis i mediene om «seg selv»/klubben, samarbeidspartnere, publikum og byen/regionen
  • Sterk, lokal talentutvikling og positive bidrag til samarbeidene lag/klubber
  • Underholdning og fair play
  • Økende publikumsantall
  • Organisasjonsmessig ryddighet, samhold og raushet - internt og eksternt
  • Sterkt økonomisk fundament som gir handlefrihet og fleksibilitet ved god økonomistyring
  • Sportslige resultater
  • Borregaards eksponering
  • Tilbud til ansatte
Annonse fra Eliteserien: