De frivillige fikk gaven de fortjente

Tradisjonen tro har Sarpsborg 08 arrangert en tur for de frivillige i klubben. Dette året reiste to busser inn til Oslo for å se Eliteseriekampen mellom Vålerenga og Sarpsborg 08. Den første kampen på Vålerengas nye stadion.

- Dette er syvende gangen vi arrangerer en slik tur for de frivillige. Første gangen var til Kristiansand tilbake i 2008. Etter det har vi vært på bortetur til Hønefoss, Mjøndalen, Stabæk og to ganger til Ullevaal, forteller arrangementansvarlig Tone Karlsen.

Turen er en av klubbens måter å vise de frivillige hvor mye de betyr for Sarpsborg 08.

De yngste vi har blant de frivillige er syv år gamle. Det er sønnen til Ole Jørgen Halvorsen, som står med grillen på hjemmekampene. De eldste vi har er rundt 80 år gamle

— Tone M. Karlsen
- De bidrar med alt mulig rundt klubben, helt gratis og alltid med et smil. Styreleder Cato Haug har vel tidligere uttalt at de frivilliges arbeid er verdt rundt syv og en halv million kroner, for å tallfeste det, så de betyr uten tvil ekstremt mye for klubben, forteller Tone Karlsen og legger til.

- Vi har også et årlig arrangement på Svaleskiva, der de frivillige får møte ledere fra klubben og stille spørsmål, de møter spillerne og det er underholdning. Vi får selvfølgelig ikke vist hvor mye vi setter pris på dem, fordi de betyr så ekstremt mye, men vi prøver blant annet med denne turen, sier Karlsen.

Har vært med i 17 år 

En av de frivillige som var med på turen var sikkerhetsansvarlig Jostein Juul. Juul var svært fornøyd med årets tur.

- Sarpsborg 08 har blitt flinkere og flinkere med årene på å ta vare på de frivillige. Som på alle andre områder i klubben er det selvfølgelig forbedringspotensiale også her, men på generelt grunnlag er klubben veldig flinke med å vise sin takknemmelighet ovenfor oss frivillige, noe denne turen er et godt eksempel på, forteller Juul.

Juul har vært sikkerhetsansvarlig siden år 2000, altså i fantastiske 17 år, og elsker jobben han gjør for Sarpsborg 08 på klubbens hjemmekamper.

GOD STEMNING: De frivillige koste seg med god mat og drikke i Oslo. (Foto: Pål Martin K. Wernersen)
GOD STEMNING: De frivillige koste seg med god mat og drikke i Oslo. (Foto: Pål Martin K. Wernersen)

Han starter med å ha ansvar for de frivillige 17 år tilbake, før han gikk over til å bli sikkerhetsansvarlig på hjemmekampene. Det har han drevet med de siste ti årene.

- Jeg synes det er gøy å jobbe med andre mennesker, og sammen jobbe mot et felles mål. Jeg liker også å jobbe dugnad, det har jeg også gjort i andre klubber, og det blir bare ekstra morsomt når klubben gjør det så bra på banen, forteller Juul med et smil.

Jostein Juul håper at flere ønsker å jobbe frivillig i Sarpsborg 08, da dette er en stor ressurs for klubben. Spesielt håper han på at flere unge kommer til i tiden som kommer.

Frivillige i alle aldersgrupper

Tone Karlsen kan fortelle at basen med frivillige består av folk i alle aldre, med masse forskjellig kompetanse.

STOLT: Tone M. Karlsen er stolt av klubbens mange frivillige. (Foto: Pål Martin K. Wernersen)
STOLT: Tone M. Karlsen er stolt av klubbens mange frivillige. (Foto: Pål Martin K. Wernersen)

- De yngste vi har blant de frivillige er syv år gamle. Det er sønnen til Ole Jørgen Halvorsen, som står med grillen på hjemmekampene. De eldste vi har er rundt 80 år gamle, forteller en blid Karlsen.

Karlsen, som selv har vært en del av klubben siden oppstarten i 2008, kan fortelle at det per dags dato er rundt 150 frivillige i Sarpsborg 08.

- I år har det kommet 10-15 nye personer som ønsker å bidra rundt klubben med sin kompetanse, og gjør det til gangs. Vi merker at det stadig er flere som ønsker å være frivillig, og det setter vi stor pris på, sier hun avslutningsvis.

Annonse fra Eliteserien: