Endelig er Krépin på plass

- Får vi til Krépin, snakker vi en juvel i Sarpsborg 08, mener sportssjef Thomas Berntsen.

Med fart, teknikk og overblikk, spilte Krépin Diatta seg rett inn i hjertet på Thomas Berntsen da han var på prøvespill tidligere i vinter.

Kjøp billett til Sogndal-kampen her!

Annonse:
- Fra første stund på trening tok Krépin nivået som 17-åring i et iskaldt, fremmed land. Han viste overblikk, fart og teknikk på et høyt nivå, sier sportssjefen.

Teknisk, rask spiller

Siden det har Diatta rukket å bli 18 år og spilt tolv kamper for Senegal U20. To ganger ble han kåret til banens beste (mot Sudan og Kamerun) i afrikamesterskapet der laget sikret seg plass til U20-VM, og mot Portugal sist uke scoret han to mål da laget vant 3-0. 

- Det var selvfølgelig veldig gøy å gjøre det så bra for Senegal, men nå er det Sarpsborg 08 som gjelder. Jeg er utrolig glad for å være her, men det er klart det er litt rart å sitte her i sin egen leilighet nå - i Norge, sier unggutten.

Diatta 3
FORNØYD: Krépin måtte vise fram man of the match-trofeene og sølvmedaljen fra U20-mesterskapet. Her med SA-fotograf Jarl Morten Andersen og agent Youssoupha Fall. (Foto: Frank W. Githmark)

Som kan spille både tier, kant og sentral midtbane.

- Jeg trives i alle de posisjonene. Jeg er en offensiv spiller som er teknisk og med god fart. Jeg liker å gjøre medspillerne mine gode, men sier heller ikke nei takk til en scoring selv, ler han.

Det var under treningsoppholdet for et par måneder siden Sarpsborg 08 ble overbevist om at de hadde en potensiell ny kanonspiller innenfor rekkevidde i Krépin Diatta.

- Det er en veldig spennende signering. Uten å skulle sammenligne for mye, står ikke Krépin tilbake for noen av signeringene vi har gjort tidligere, sier Berntsen.

Før han raskt legger til:

SAND: Krépins lag spilte flere av sine kamper på sand i Senegal. (Foto: Privat)
SAND: Krépins lag spilte flere av sine kamper på sand i Senegal. (Foto: Privat)

 - Når det er sagt, skal vi ha i bakhodet at vi snakker om en 18 år gammel gutt som skal flytte fra Senegal til Norge. Selv om han forstår og snakker litt engelsk, har han fransk som morsmål. Det er eksempler på store talenter som ikke har slått til i Norge før, for å si det slik.

Stjerne i Senegal

Det levnes likevel ingen tvil om at Berntsen er spent på sin nysignering.

- Statusen hans i hjemlandet er at han er en av stjernene på U20-landslaget som 18-åring. Med rett utvikling, kan det faktisk være at han melder seg på et meget godt A-landslag også, sier han.

- Jeg tror Sarpsborg 08 er et veldig fint sted for meg å starte i Europa. Personene i klubben tok meg veldig godt i mot - både ledere og spillere. Jeg tror dette blir veldig bra, sier spilleren selv.

Sportssjefen er nå opptatt av at ting legges til rette for at Krépin Diatta tar de stegene man håper på. Mye er opp til spilleren selv, men også klubb og trenere har en god jobb å gjøre, mener Berntsen.

 - Statusen til Krépin Diatta i Senegal blir ikke noe annerledes om han ikke får spille så mye for oss, men vi må jo gjøre det vi kan for å få ut potensialet hans i Sarpsborg. For om vi får til Krépin, snakker vi en juvel i Sarpsborg 08.

Annonse fra Eliteserien: