Firemålsfest på Stadion

Sarpsborg 08 gjorde som de ville mot Start, og vant hele 4-0.

Sarpsborg 08 fikk hjemmekamp på fotballens nasjonaldag, og vertene skuffet ingen! Festens midtpunkt var Amin Askar.

Fartsfylt start mot Start

Bortelaget var nær ved å score allerede etter noen sekunder. Børufsen fikk god plass ute til venstre, og så at Sigurdarson hadde tilsvarende boltringsplass inne foran mål. Pasningen var god, men islendingens mottak var det ikke samme klasse over, og kula rullet over dødlinja.

Sarpsborg 08 slapp med skrekken, og tok i stedet ledelsen kun to minutter senere. Et godt slått hjørnespark fra Joachim Thomassen ble fulgt opp av et herlig hodestøt fra Patrick Mortensen.

Mortensen var nær ved å stange inn sitt andre ti minutter senere. Denne gang var det et innlegg fra Ole Jørgen Halvorsen som ble headet over tverrligger.

Drøyt midtveis i omgangen kom Mikkel Agger i en 1-mot-1 mot Larsen. Dansken mente at midtstopper brukte hånda for å stoppe ballen, men dommeren så ingen grunn til å dømme straffespark.

Askar styrte showet

Sarpsborg 08 trengte imidlertid ikke straffespark i tredje seriekamp på rad for å doble ledelsen. Et frispark var alt som skulle til. Amin Askar skrudde ballen over og rundt muren og helt opp i krysset.

Start hadde lite å komme med i første omgang, og kunne ikke forhindre at 08 hadde en to-målsledelse til pause.

Patrick Mortensen forsøkte seg med en heading noen få minutter inn i andre omgang også, men denne gangen ble leveransen fra Matti Lund Nielsen headet til side for kassa.

Ti minutter inn i omgangen fikk de blåhvite et frispark fra litt lengre og skråere hold enn det Askar scoret på. Mossingen fikk selvsagt fornyet tillit. Også denne gangen var ballen helt oppe i krysset, men keeper fikk slengt seg bakover og flikket ballen ut i feltet. Der fikk imidlertid Matti Lund Nielsen en enkel oppgave med å sette inn 3-0.

Hjemmelaget fortsatte å styre tingenes tilstand etter den tredje scoringen. Blant annet var Mikkel Agger nære scoring to ganger, men begge avslutningene ble stoppet av Starts sisteskanse.

Skuddfoten til Amin Askar var derimot ustoppelig i aften. Den anvendelige spilleren snappet opp ballen høyt i banen og tok korteste vei mot mål. Det var både kraft og presisjon i skuddet som broderte seg helt nede i hjørnet.

De ti siste minuttene ble en ren sjarmøretappe for sarpingene, som vant 4-0.