God gjennomkjøring mot Rubin Kazan

Det endte målløst i dagens oppgjør, men sett med blåhvite øyne var det mye positivt å ta med seg.

Russerne presset høyt i banen innledningsvis, men Sarpsborg 08 lot seg ikke stresse. Gang på gang spilte de seg rolig ut langs bakken, med god ballkontroll.

Den første skikkelige avslutningen mot mål kom først etter snaut 20 minutter. Jonas Lindberg fyrte av inne i boksen, men ble såpass forstyrret i skuddøyeblikket at ballen gikk over.

Sarpsborg 08 tok kommandoen

Avslutningen til Lindberg var starten på en god periode for sarpingene. Først ble både Mbedule og Heintz ble spilt fri, men sistnevntes avslutning var for svak. Deretter rullet de blåhvite opp et fint angrep, som endte med at Joachim Thomassen skøyt like over tverrligger.

Sarpsborg 08 var det førende laget i andre halvdel av den første omgangen. De spilte seg til uttallige cornere, og i tillegg kom ungutten Amani Mbedule til et par avslutninger. Presisjonen var det som manglet i begge tilfeller.

Det stod 0-0 etter en sjansefattige 45 minutter. Det var likevel en positiv omgang for våre gutter, som var bunnsolide defensivt og tidvis friske offensivt.

Rett etter hvilen satt Mbedule på turboen, men bakerste forsvarsspiller greide med et nødskrik å hindre den tidligere Trosvik-spilleren i å komme alene med keeper. Kort tid senere lurte Andreas Albech seg fri på bakerste stolpe på et hjørnespark, og avslutningen strøk motsatt stolpe. Sarpsborg 08 hadde fortjent en ledelse nå.

Byttet hele laget

Som ventet ble samtlige utespillere byttet ut da timen var spilt. Spillet ble noe oppstykket i kjølvannet av tidobbelt-byttet, men Geir Bakkes menn gjenerobret snart initiativet. Kristoffer Normann Hansen danset seg nydelig forbi Rubin Kazan-forsvaret, men avslutningen i nærmeste hjørne ble mesterlig reddet av keeper.

Motstanderlaget hadde ikke skapt noe som helst hele kampen, men to minutter før full tid kunne de ha stjålet med seg seieren. Et farlig innlegg gikk bak den blåhvite forsvarsrekka, men to rødkledde var noen millisekunder for sent ute.

Treningskamp
Rubin Kazan - Sarpsborg 08 0-0
La Manga

Ingen

Sarpsborg 08s lagoppstilling:
Stefan Cupic - Andreas Albech (Alexander Groven 61. min) , Joackim Jørgensen (Morten Sundli 61. min) Sigurd Rosted (Anders Østli 61. min) , Joachim Thomassen (Henri Toivomâki 61. min) - Ole Jørgen Halvorsen (Jon-Helge Tveita 61. min), Matti Lund Nielsen (Anders Trondsen 61. min), Kristoffer Zachariassen (Tor Øyvind Hovda 61. min), Tobias Heintz (Kristoffer Normann Hansen (61. min) - Amani Mbedule (Patrick Mortensen 61. min), Jonas Lindberg (Jørgen Stand Larsen 61. min)