Hentet inn ett poeng i Sogndal

Det endte 3-3 i en berg-og-dalbane av en fotballkamp på Fosshaugane Campus.

Annonse:

Sarpsborg 08 både åpnet og avsluttet godt mot Sogndal. Andre halvdel av førsteomgang var derimot et mareritt. Summen av dette var altså 3-3 og ett poeng.

Pangstart for de blåhvite

Sarpsborg 08 fikk - som på mandag - en knallgod åpning på kampen. Etter fire minutter fikk gjestene corner. Tobias Heintz tok en kort variant til Ole Jørgen Halvorsen, som vendte bort sin oppasser og la inn i feltet. På bakerste stolpe stanget Krepin Diatta inn 0-1.

Kort tid senere ble det kaotiske tilstander i sarpingenes boks etter misforståelser på egen halvdel. Man slapp heldigvis ustraffet fra denne hendelsen, og hadde ellers svært god kontroll defensivt.

Tre baklengs på et kvarter

Snaut midtveis i omgangen satt likevel utligningen, etter en keepertabbe. Anders Kristiansen gikk ut for å fakke en stuss, men glapp ballen, og Kjetil Wæhler kunne sette den i det åpne målet.

Fire minutter senere var snuoperasjonen et faktum. Amin Askar var for aggresiv i presset, Sigurd Rosted for passiv, og Koomson skøyt hardt og presist nede i hjørnet.

De personlige feilene florerte for Sarpsborg 08 denne søndagskvelden. Andreas Albech mistet ballen høyt i banen, og vertene kunne kontre. Rindarøy avsluttet angrepet med en chip over Kristiansen.

Pauseresultatet var 3-1.

Dobbel dose dansk dynamitt

Det skjedde ikke stort de første minuttene etter pause, men ti minutter inn i omgangen fikk 08 en viktig scoring, som skapte liv i kampen. Tobias Heintz' utsøkte dødballfot serverte Matti Lund Nielsen, som hadde løpt seg fri inne i 16-meteren. De blåhvites andre hode-scoring gjorde at stillingen nå var 3-2.

Minutter senere var Heintz nær ved å score selv. Andreas Albech slo en fin stikker til Krepin Diatta, som fant Heintz på motsatt kant. Mossingen vendte bort motspilleren og curlet ballen like over lengste kryss.

En av Sogndals målscorere, Gilbert Koomson, var nær ved å øke ledelsen ved flere anledninger. Nærmest var han da Sigurd Rosteds klareringsforsøk endte i beina hans på 11 meter, og skuddet gikk noen centimeter utenfor.

Sogndal kunne fort fått både rødt kort og straffe i mot i to forskjellige situasjoner, men Sarpsborg 08 lyktes å komme tilbake uten slik hjelp. Innbytter I det 88. minutt fant Jonas Lindberg Krepin Diatta, som gjorde en formidabel innsats på bakerste stolpe. Unggutten fikk headet inn foran mål, hvor Matti Lund Nielsen var iskald. Dansken la ned ballen og trillet inn sitt andre for dagen.

Kampens sjette mål var også det siste. Dermed endte det 3-3 i Sogn og Fjordane.