Kruttsterk seier på Nadderud

En strålende Kristoffer Larsen var sterkt delaktig da Sarpsborg 08 tok tre sterke poeng på Nadderud.

Sarpsborg 08 startet kampen på Nadderud med et brak og tok ledelsen allerede etter et drøyt minutt. Et presist frispark fra Kristoffer Larsen fant pannebrasken til Joonas Tamm som stanget de for kvelden gulkledde opp i 0-1.

Kun åtte minutter senere doblet gjestene ledelsen. Igjen var Larsen arkitekten da han fra venstre slo vakkert inn mot Mortensen. Den danske spissen headet først i tverrliggeren, men var først på returen og stanget inn 0-2.

I det store og hele startet Sarpsborg 08 kampen veldig godt. Et stygt skjær i sjøen i en ellers veldig flott førsteomgang oppsto i det 22. minutt. Det så som ut til å skulle være en enkel klarering førte til et brudd høyt i banen for Stabæk. Få trekk og en redning med retur av Vasyutin senere, lå reduseringen i nettet.

Klassescoring av Larsen

Det skulle dog ikke ta mange sekunder før 1-2 ble til 1-3. Sarpsborg 08 gikk rett i angrep. Et flott innlegg fra Tveita ble møtt av Larsen som på bakre stolpe hamret inn kveldens tredje scoring for gjestene.

Førsteomgangen ble styrt av Sarpsborg 08, men også Stabæk hadde en del fine muligheter. To av disse nydelig stoppet av Vasyutin bakerst hos Sarpsborg.

Etter sidebytte la Sarpsborg 08 seg dypere i banen enn hva tilfellet var før byttet og den siste halvtimen la man også om til fem på midten.

Stabæk styrte spillet, men slet med å skape det helt store. Det som kom, ble stoppet av solide Vasyutin.

Dermed ebbet kampen ut med 1-3 og tre sterke Sarpsborg 08-poeng. Nå venter Rijeka på torsdag før Lillestrøm kommer søndag.