Målløst mot Bodø/Glimt

Det ble ingen mål, men mer enn nok dramatikk på Sarpsborg Stadion.

Annonse:

Dagens 1. og 2. omgang var nesten som to vidt forskjellige fotballkamper. Den første var kjedelig og sjansefattig, mens den andre bestod av sjansebonanza og drama. Sarpsborg 08 brant mange muligheter de siste 45, men sikret i alle fall ett poeng etter at Aslak Falch reddet straffespark på overtid. 

Kjedelig før pause

Etter tolv minutter trodde de fremmøtte at hjemmelaget hadde tatt ledelsen. Jon-Helge Tveita fant Mikkel Agger, som fyrte av et skudd via Harmeet Singh og i mål, men scoringen ble annullert for offside.

For øvrig var det langt mellom begivenhetene på Sarpsborg Stadion den første halvdelen av kampen. Det var mye vilje i et revansjelystent Sarpsborg 08, men man lyktes ikke å få til det helt store. Bodø/Glimt, som ikke har vært i toppform de siste ukene, hadde heller ikke mye å bidra med. Men bortelaget var nok komfortable med kampbildet. 

Gjestene kunne også tatt ledelsen rett før pause, da Zinckernagel be spilt fri på høyre side inne i boksen, men en skliende Joachim Thomassen fikk blokkert ballen i siste liten.

Det stod 0-0 etter en tam første omgang. 

Allerede mandag 7. mai har vi ny hjemmekamp. Billetter til Sarpsborg 08 - Molde kjøper du her!

Sjanserik andre omgang

Kun minuttet etter hvilen fintet Kristoffer Zacariassen seg fri på venstrekanten og la inn til Jon-Helge Tveita. Rogalendingen var nær ved å skli inn ledermålet, men keeper var på alerten. 

Få minutter senere var igjen 08 nære på ved flere anledninger. Mikkel Agger fyrte av et skudd som ble slått til corner. Hjørnesparket kom tilbake til dansken, men det ble ikke skikkelig trykk i avslutningen. I stedet endte kula hos Joachim Thomassen, som fra returrommet dundret til i tverrliggeren. Flere blåhvite luktet på returen, men de gule fikk til slutt reddet unna. 

Sarpsborg 08 hadde for alvor fått i gang spill og sjanseproduksjon nå. Spissduoen fikk hver sin mulighet med kort mellomrom. Patrick Mortensen plukket opp en feilpasning og satt ballen utenfor nærmeste kryss fra 20 meter. Så var Agger nær ved å omsette et hardt og lavt innlegg fra Harmeet Singh i scoring. 

Men så var det dette med ikke å blottlegge seg bakover, da. Bodø/Glimts Opseth fikk to sjanser på rad, først en lobb og deretter en markkryper på en overgang, men ingen av forsøkene fant nettmaskene. 

Det aller meste dreide seg likevel om sarpingene. Agger var nære å bli både målscorer og servitør til Mortensen, men nettkjenningene uteble. Med tolv minutter igjen å spille fikk Ronnie Schwartz muligheten på topp. 

Falch reddet ett poeng på overtid

Med to minutter igjen på klokka fikk Saltnes heade umarkert fra fem meter, men headingen gikk over tverrligger. Missen så ikke ut til å bli skjebnesvanger, da Bodø/Glimt ble tildelt straffe to minutter på overtid, etter at Joonas Tamm hadde feid ned Zinckernagel. Opseths 11-meter gikk imidlertid rett i klypene på Aslak Falch! 

Dermed endte det 0-0 mellom Sarpsborg 08 og Bodø/Glimt. 

Kampfakta

Eliteserien, 7. runde
Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt 0-0 (0-0)
Sarpsborg Stadion

Mål:
Ingen

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Aslak Falch - Joachim Thomassen (Tobias Heintz, 81. min), Joonas Tamm, Joackim Jørgensen, Amin Askar (Kristoffer Larsen, 60. min) - Kristoffer Zachariassen, Matti Lund Nielsen, Harmeet SIngh, Jon-Helge Tveita - Mikkel Agger (Ronnie Schwartz, 78. min), Patrick Mortensen

Gult kort, Sarpsborg 08:
Amin Askar, Joachim Thomassen, Kristoffer Zachariassen

Tilskuere:
4983

Annonse fra Eliteserien: