Mortensen avgjorde toppkampen på overtid

Sarpsborg 08 leverte en fantastisk kamp i Bergen og vant 1-0 etter scoring tre minutter på overtid.

- Dette var fantastisk. Det har sarpingene fortjent etter å ha møtt opp. Vi setter stor pris på det, sier Mortensen.

Kjøp billett til FKH-kampen her!

Dansken satte inn 1-0-scoringen etter klabb og babb i det 93. minutt. Det var få minutter etter at Andreas Albech hadde blitt utvist etter to gule kort.

- Det deiligste man kan oppleve

- Det er nesten det deiligste man kan oppleve som fotballspiller. Å score tre minutter på overtid er så deilig. Vi hadde noen muligheter. Det var en tøff bortekamp. Det er fantastisk å dra til ferien med tre poeng nå. En deilig revansje etter hjemmekampen der vi var klart best, sier Mortensen til Eurosport.

K P
12 Viking 4 5
13 Sandefjord Fotball 3 1
14 Sarpsborg 08 4 1
15 HamKam 5 1
Kampen i Bergen startet jevnt. Før sidebytte var det en eviglang stillingskrig der begge lag slet med å produsere sjanser.

Nærmest var for så vidt Brann med en heading i tverrligger. Det eneste problemet for rødtrøyene var at ballen var dømt utover dødlinja tidligere.

Sarpsborg 08 gikk offensivt til verks etter pause. Krépin Diatta ble spilt fri i bakrom og mange vil nok mene hurtigtoget skulle hatt straffespark da han gikk i bakken etter en duell med Branns Acosta. Hoveddommer Døvle vinket imidlertid angriperen opp på beina igien.

Avgjorde med ti mann

Klabb og babb ble det kampen ut.

I det 88. minutt skjedde det inntil da mest dramatiske da Andreas Albech gikk i bakken innenfor Branns 16-meter. Dansken ville ha straffe, men dommer ga heller gult kort nummer to for filming.

Sarpsborg 08 la seg uansett ikke bakpå. Geir Bakkes menn fortsatte å presse på. I det 93. minutt fikk gjestene dødball.

Sigurd Rosted steg til værs og stanget kula mot mål. En strålende redning så ut til å hindre scoring, men i det påfølgende presset klarte Patrick Mortensen å krige ballen i mål til stor glede for hele laget og de 200-300 frammøtte sarpingene i Bergen.

Seieren tok Sarpsborg 08 opp på 2. plass i Eliteserien.