Østli har flyttet hjem for å bli

På toppen av Fredrikstad har Anders Østli (33) og samboeren Christina funnet sitt hjem. Et hjem i total renovering, men med Plankebyens kanskje beste utsikt.

- Det var vel utsikten som ble det avgjørende. Den er veldig bra, sier Østli fra verandaen på 15 kvadratmeter.

Annonse:
Han visste nok også da at det ville ta tid å pusse opp de resterende 100 kvadratmeterne leiligheten – men at han fremdeles skulle holde på…

- Det var kriker og kroker over alt. Gamle tak og vegger har gått med, mens nye har kommet opp, sier Østli mens han viser oss rundt.

Arbeidsmaur

I stua står det nye kjøkkenet som skal opp på veggene klart. En elektriker stikker innom og Østli selv, han legger på siste del av det nye parkettgulvet i stua. Snekkeren og fotballspilleren Anders Østli er på mange måter veldig like. Det legges mye sjel og hardt arbeid i jobben som gjøres.

Jeg har jo prestert å invitere gode venner hit til nyttårsfeiring. Det blir spennende å se om det i det hele tatt blir noe

— Anders Østli
- For å si det rett ut: Det har vært en krig å få dette ferdig. Nå ser jeg endelig lyset i enden av tunnelen, sier Østli, før han utdyper:

- Jeg har jo vært helt naken på dette området. Jeg er nok den minst handy av alle som har krysset dørstokken inn i leiligheten. Og det sier jeg ikke av ren beskjedenhet, men det ren fakta. Arbeidsinnsatsen har imidlertid vært på topp. Jeg har lært meg veldig mye underveis. Nå er alt grunnarbeidet gjort. Og det i seg selv er ikke verst med tanke på at jeg ikke kunne noe som helst da vi startet, sier han.

For selv om han i mange sarpingers øyne er i ferd med å etablere seg i feil by, skal ingen ta fra 33-åringen at en fin leilighet er i ferd med å reises. I andre etasje klargjøres det for bad og to soverom, mens nytt kjøkken, stue og gang er på vei opp i hovedetasjen.

Vil inn til jul

Siden 20. mai, da han tok over, har Østli jobbet med å ferdigstille parets nye hjem. Nå er målet å komme på inn til jul.

- Jeg har jo prestert å invitere gode venner hit til nyttårsfeiring. Det blir spennende å se om det i det hele tatt blir noe, ler han.

IMG_2589.jpg
Anders Østli mener han selv ikke er handy, men imponerte både med sag- og gulvlegging da sarpsborg08.no var på besøk. (Foto: Alexander Klaussen)

- Men jeg tror det skal gå bra. Både mor, stefar, svigermor, svigerfar, samboer og faren min har hjulpet veldig godt til. Nå er det egentlig bare finishen som mangler. Vi fikk oss jo en overraskelse da vi fant ut at det hadde brent i taket her også. Å legge om fra åpent til skjult anlegg er ikke akkurat det letteste det heller, selv om Kjetil Berge mente det var en kanonidé. Det har blitt litt jobb. 

Annonse:
At han nå er tilbake i Østfold-fotballen, setter han pris på.

- Tiden var inne for å komme hjem igjen. Jeg har jo bodd flere steder i Danmark jeg visste jeg aldri kom til å bli permanent. Det er kult nok det, men man kommer jo til slutt til et punkt. Jeg kom til det punktet under mitt siste opphold i Vestsjælland.

Håpet på telefon fra Sarpsborg 08

For etter nærmere ti år i dansk fotball, var det nok. Etter kaos i en klubb uten spillere, nedrykk og senere en konkurs, var det godt å komme hjem.

- Vi hadde egentlig et kanonlag i Vestsjælland. Jeg trodde vi kom til å ende høyt på tabellen, men ting ble raskt kaotisk. Det påvirker en fotballspiller. Å da komme til Sarpsborg var litt som natt og dag, sier Østli.

Jeg føler et ansvar som en av de eldre i gruppa

— Anders Østli
- For meg er Sarpsborg 08 helt enkelt en god arbeidsplass. Vi har en velfungerende administrasjon og stemninga i hele klubben er veldig god. Sarpsborg 08 er en frisk fotballklubb. Man ser jo i andre klubber, som i utgangspunktet har lag til å prestere langt bedre, ikke gjør det. Man må ha et fundament i bunn. 

Og det nevnte fundamentet, mener Østli står sterkt i Olavs by.

 - Jeg har helt fra 2012, da jeg snakket med klubben for første gang, hatt et kjempeinntrykk av Sarpsborg 08. Jeg er på ingen måte overrasket over at klubben har bygd seg større og større for hvert år. Og jeg tror det bare kan fortsette. Det er ikke sikkert det blir 6. plass i 2017 som i 2016, men at det er et fundament for å bygge videre i Sarpsborg 08 er det ingen tvil om.

 Telefonen som kom fra agenten i jula 2015, hadde Østli håpet på. Sarpsborg 08 var igjen på banen. Siden har han levert en kanonsesong – kanskje i enda større grad i garderoben. Han blir av flere spillere beskrevet som en type det er umulig å ikke like.

- Jeg er bare meg selv, men det er jo veldig hyggelig at folk liker at jeg er den jeg er. Jeg føler et ansvar som en av de eldre i gruppa, jeg gjør jo det, sier han. 

- Det skal være god stemning i garderoben. Vi skal ha et miljø der folk trives og et miljø som gjør at alle føler de skal gjøre sitt beste for å prestere. Der føler jeg vi har kommet.

Så får vi se om suksessen fortsetter i 2017. Østli er i alle fall med.

Annonse fra Eliteserien: