Nederlag i Bergen

Sarpsborg 08 kom aldri opp på sitt toppnivå i aften, og tapte 2-0 mot Brann.

Serielederen scorte tidlig i hver omgang - begge ganger på lange innkast. Sarpingene manglet noe av den gløden som har kjennetegnet laget de siste ukene, og tapte således fortjent.

Tidlig baklengs

Kun to minutter inn i omgangen fikk Brann en kjempemulighet. Hjemmelaget kontret etter en 08-corner, og Koomson ble spilt igjennom. I siste sekund fikk Kristoffer Larsen satt inn en strålende takling.

Gjestene klarte likevel ikke å holde nullen i mer enn drøyt fire minutter. Branns Rolantson er, i likhet med Sarpsborg 08s Thomassen, god til å kaste lange innkast. Patrick Mortensen gjorde som så ofte før en god jobb på defensiv dødball, men andreballen endte opp hos Wormgoor, som vendte 180 grader og hamret ballen i det lengste hjørnet.

Brann hadde fått den perfekte åpningen på kampen, og etter en frisk åpning, roet det hele seg ned. Sarpingenes første sjanse lot vente på seg.

Koomson hadde en gedigen mulighet etter to minutter, og fikk en ny supersjanse etter 30. Ghaneseren fikk heade ganske uhindret fra seks meter, men ballen gikk på feil side av stolpen.

Bortelaget var noe mer med mot tampen av omgangen. Man kom seg oftere rundt på kant, og kombinasjonen Kristoffer Larsen - Jørgen Strand Larsen ble stadig farligere. De blåhvite måtte imidlertid gå til pause på stillingen 1-0 til Brann.

Ny innkast-scoring

Avslutningen av første omgang skapte optimisme hos de blåhvite, men den gode trenden fortsatte ikke etter sidebyttet. Bergenserne scoret enda tidligere i andre omgang enn de gjorde i den første. Også denne gangen var det et langt innkast som forårsaket nettsus. Teniste viste at også han kan kaste langt, og målscorer Wormgoor stusset kula bakover, hvor Skålevik dukket opp og satt inn de rødkleddes andre scoring for kvelden.

08s første avslutning på mål kom først etter halvspilt andre omgang. Patrick Mortensen dyttet ballen ut til Ole Jørgen Halvorsen, men skuddet fra god posisjon gikk rett på keeper.

Gilbert Koomson kom alene med keeper også i denne omgangen. Hutigtoget vant ballen på midten og løpte 50 meter med den i beina, før han satt den like utenfor lengste stolpe.

Det var litt oppløftende takter fra bortelaget mot slutten av kampen, men man var ikke spesielt nære å få hull på byllen. Dermed ebbet oppgjøret ut med 2-0 til Brann.