Poengdeling i toppkampen

Sarpsborg 08 var det beste laget, men Brann fikk likevel med seg ett poeng fra et fullstappet Sarpsborg Stadion.

Sarpsborg 08 hadde lenge ledelsen i hjemmemøtet med Brann, men de forspilte sjansene ble til slutt kostbare. Bergenserne utlignet drøyt midtveis i andre omgang.

Brann fikk en god mulighet allerede i det andre minutt, da Ole Jørgen Halvorsen slo en skummel tversoverpasning rett utenfor egen 16-meter. Daniel Braaten plukket opp kula, men skuddet hans hadde heldigvis verken kraft eller presisjon.

Åpningsminuttene gikk forøvrig rolig for seg. Lagene kjente på hverandre, og på den kraftige vinden som kastet seg i ville tak rundt Sarpsborg Stadion.

20 minutter inn i kampen fikk hjemmelaget en eventyrlig mulighet. Kristoffer Zachariassen vant ballen og dyttet den til Ole Jørgen Halvorsen. Han fant Matti Lund Nielsen inne i feltet, og Leciejweski måtte strekke seg så lang han var for å redde markkryperen i det lengste hjørnet.

Zachariassen stupte 08 i ledelsen

Sarpsborg 08 hadde et par minutter med kraftig trykk nå, og til slutt satt også scoringen. Jon-Helge Tveita la et lekent innlegg mot bakerste stolpe, hvor Kristoffer Zachariassen stupheadet inn ledermålet.

Sarpingene opprettholdt presset. Det gode spillet ble belønnet med flere cornere, hvor det til stadighet ble produsert farligheter. En enda større sjanse ble skapt langs bakken. Krepin Diatta briljerte på små flater inne i bergensernes 16-meter før han slapp til Matti Lund Nielsen på nøyaktig riktig tidspunkt. Branns keeper reddet imidlertid Nielsens skudd denne gangen også.

Vertene skapte noen utrolige målsjanser på tampen av omgangen. Zachariassen prøvde et skudd, og Mortensen en heading, men begge avslutninger ble stoppet på mesterlig vis av de rødkleddes sisteskanse. På overtid gikk volleyskuddet til Krepin Diatta centimetre utenfor den lengste stolpen.

De blåhvite gikk til pause med en 1-0-ledelse etter en meget solid siste halvtime. Det hadde dog vært ønskelig med en større ledelse, da Sarpsborg 08 måtte forberede seg på å spille i motvind i andre omgang.

Sarpsborg 08 virket imidlertid ikke å være tatt av vinden etter pause. Fire minutter inn i den andre omgangen kunne Anders Trondsen doblet ledelsen. Han ble spilt fint igjennom av Zachariassen og hamret til mot det lengste hjørnet. Mortensen fikk ikke foten på Leciejewskis retur.

Banens gigant ute på banen var Sarpsborg 08s spiller nummer 19, Krepin Diatta. Senegaleseren gjorde Brann-forsvaret svimle gang på gang. Han rundlurte motspillerne og spilte medspillerne gode. Unggutten hadde fortjent en assist på minst èn av sine uselviske pasninger.

Rød utligning ut av det blå

I stedet utlignet Brann da Vormgoor stanget inn en corner. Den var tung for sarpingene, som ellers hadde vært så solide defensivt.

Scoringen gav selvsagt energi til gjestene. Sarpepublikummet holdt pusten hver gang Brann fikk corner, og bortelaget hadde også forbedret banespillet.

De siste 20 minuttene forløp uten de helt store sjansene for noen av lagene, og dermed endte det 1-1. Det er et resultat Brann har mest grunn til å være fornøyd med. Dette er en kamp Sarpsborg 08 burde avgjort før utligningen.