Reiseguide: Slik kommer du deg til St. Gallen

Har du tenkt deg på tur for å følge Sarpsborg 08s Europa League-eventyr? Her er de beste tipsene for å komme seg rimelig til Sankt Gallen.

Annonse:

Byen Sankt Gallen ligger helt sørøst i Sveits, ikke langt fra grensa til Østerrike, Tyskland og Liechenstein. 

Zürich enklest

Skal du på tur, er et fly til Zürich det enkleste. Fra den sveitsiske byen tar det drøyt en time til Sankt Gallen. Det går også daglige ruter hit fra Oslo, men det er langt fra den eneste muligheten.

 - Byen ligger fantastisk til for alle som ønsker seg en skikkelig tur. I og rundt Sankt Gallen er veien kort til haugevis av spennende destinasjoner. Du kan kombinere det med kulturelle opplevelser i Bayern, elleville dager i alpene eller nydelig natur i Sveits. Ned til Italia er det heller ikke langt, sier Morten Riise.

St. Gallens hjemmearena. Foto: FC St. Gallen
St. Gallens hjemmearena. Foto: FC St. Gallen

Midt i det spektakulære tyrolerlandskapet i nabolandet Østerrike, ligger Innsbruck. Med en leiebil tar du deg til Sankt Gallen på rett i overkant av to timer. Over to-tre dager kan du sikre deg en tur spekket med spektakulære opplevelser og mye mat.

Et annet utgangspunkt for turen kan være München. Med utgangspunkt i den tyske Bayer-hovedstaden kan du fint legge opp til en flott reise rikelig med opplevelser. Herfra er du kort unna flotte naturopplevelser og mye annet spennende. Området fra München til Sankt Gallen er også kjent for sitt gode øl og mye god mat.

20 mil fra Bern

Ikke veldig langt fra Sankt Gallen ligger Bern. Den sveitsiske hovedstaden ligger nokså midt i landet, kun 20 mil fra St. Gallens Kybunpark.

- For de som kun skal se kampen, er Zürich det enkleste alternativet, men også her er det utrolig flott og mye å oppleve, sier Riise.

Nord i Italia ligger Bergamo. Herfra er du 45 minutter i buss fra Monza som med tog tar deg videre til Sankt Gallen. Fra Landvetter kan du ta fly med Ryanair dit.

Reiseavstander:

  • Zürich - Sankt Gallen: Ca. 85 kilometer
  • Bern - Sankt Gallen: Ca. 200 kilometer
  • Innsbruck - Sankt Gallen: Ca. 210 kilometer
  • Stuttgart - Sankt Gallen: Ca. 215 kilometer
  • München - Sankt Gallen: Ca. 225 kilometer
  • Bergamo - Sankt Gallen: Ca. 300 kilometer
  • Géneve - Sankt Gallen: Ca. 360 kilometer
Annonse fra Eliteserien: