Rundspilte Ranheim

Sarpsborg 08 leverte en svært god kamp, og vant hele 4-1 på Stadion.

Sarpsborg 08 hadde gått tre kamper uten seier, men i dag var det ingen tvil om hvor poengene skulle ende. Prestasjonen var det også svært lite å utsette på.

Fantastisk førsteomgang

Hjemmelaget fikk en perfekt åpning på kampen, med scoring allerede etter fem minutter. Rashad Muhammed gjorde en formidabel jobb på høyrekanten og la inn i feltet. Der var Kristoffer Zachariassen først på kula, og sendte den i bue over keeper og i nettet.

Kampen roet seg noe etter pangåpningen, men 08 bevarte initiativet. Målscorer Zachariassen fintet seg helt inn feltet, men innlegget ble stoppet av keeper i siste sekund. Muhammed fortsatte å herje på høyrekanten og fant Tobias Heintz med et par gode innlegg, men sistnevnte trengte litt justering av skuddfoten. Muhammed ladet kanonen selv også, og kun en god redning av Barli hindret nettsus.

Sarpsborg 08 skulle etter hvert doble sin ledelse. Det var Amin Askar som skapte seg rom på kanten av 16-meteren og dundret ballen i tverrliggeren og i garnet. Han er oppe i en del perlescoringer denne sesongen, godeste Askar.

Omgangen så ut til å ebbe ut med 2-0, men så var omgangens gigant, Rashad Muhammed, på farten igjen. Patrick Mortensen slo en herlig stikker til franskmannen, som parkerte Rismark, som ikke hadde annet valg enn å felle spissen. Ole Jørgen Halvorsen var sikker fra straffemerket.

Dermed stod det hele 3-0 til pause, etter en meget solid førsteomgang av vertene.

Sjarmøretappe på slutten

Med en såpass stor ledelse kan det fort snike seg inn en noe passiv holdning. Ranheim, på sin side, hadde ingenting å tape, og trønderne var det dominerende laget i innledningen av den andre omgangen. Det var derfor fullt fortjent at de fikk sin utligning i det 57. minutt, da Sandmæl stanget ballen i nettet.

De blåhvite samlet seg for en peptalk for å komme seg til hektene igjen, men Ranheim fortsatte å styre spillet. Men så hentet man frem en suksessoppskrift fra tampen av den første omgangen: Rashad skapte straffe og Ole Jørgen Halvorsen omsatte den i scoring. Muhammed rundet keeper og ble felt, og Halvorsen satt den til venstre.

Etter noen nervepirrende minutter, hvor Ranheim var nær ved å få sin andre resdusering, smakte det selvsagt svært godt med 4-1-scoringen, som i praksis avgjorde kampen. Andre halvdel av omgangen ble en transportetappe. Ranheim var resignert, Sarpsborg 08 var fornøyd, og sluttresultatet ble 4-1.