Sarpsborg 08 mistet to poeng

Hjemmelaget ledet 2-0 etter tolv minutter, men Stabæk utlignet til 2-2 i sluttminuttene.

Det ble servert en svært underholdende, fartsfylt og sjanserik fotballkamp i regnværet i Sarpsborg. Vertene begynte fantastisk, men det ble dessverre en bitter avslutning på festen for sarpingenes del.

Se bilder i bunn av artikkelen!

Superstart for Sarpsborg

Samboerne Krepin Diatta og Tobias Heintz brukte kun et halvt minutt på å skape fyr i teltet på Sarpsborg Stadion! Krepin Diatta fintet seg vei på venstrekanten og slapp fint til Tobias Heintz, som hadde gjort et fint løp inne i boksen. Avslutningen med høyrefoten gikk inn i det lengste hjørnet.

Klokka viste ikke mer enn 12 minutter da kveldens andre blåhvite scoring var et faktum. Igjen var Krepin Diatta nest sist på ballen. Unggutten førte kula innover i banen, og på utsiden av 16-meteren dukket Kristoffer Zachariassen opp og hamret inn 2-0.

Snaut midtveis i omgangen kunne Joachim Thomassen økt ledelsen for 08. Kapteinen ble chippet elegant igjennom av Tobias Heintz, men keeper Alvbåge reddet skuddet. Sarpingene hadde uansett fått kampen inn i sitt spor, med to tidlige og viktige nettkjenninger, uten å slippe Stabæk til noen nevneverdige farligheter.

Stabæk kjempet seg tilbake

Men så var Stabæk nådeløse. Sarpsborg 08 ville nødig bli passive og ri på ledelsen, men de fikk smertelig erfare bæringenes kontringskraft etter 27 minutter. Lumanza gjenvant ballen på egen halvdel, dro av fire motspillere og slo en utsøkt stikker til Boli. Anders Kristiansen reddet skuddet til Boli, men på bakerste stolpe hadde Nije en enkel jobb med å sette inn returen.

Stabæk var mye mer med i kampen etter reduseringen. I forrige kamp snudde de 0-2 til 4-2 mot Vålerenga, så de hadde på ingen måte gitt opp håpet om både ett og tre poeng. Spillet bølget frem og tilbake, og det var gjestene som skapte den neste store sjansen. Boli kom til avslutning nok en gang, og på streken dukket Joackim Jørgensen opp og hindret at ballen gikk i nettet.

Franck Boli var på ingen måte ferdig. I omgangens siste spilleminutt mottok han et langt oppspill og kriget seg til avslutning. Anders Kristiansen reddet mesterlig med beina. I den andre enden av banen forsøkte Tobias Heintz seg på ny, og traff innsiden av stolpen.

I sluttsekundene kunne det altså blitt både 2-2 og 3-1, men resultatet 2-1 holdt seg til pause.

Det manglet på ingen måte spenning og underholdning i starten av den andre omgangen heller. Før det var spilt tre minutter hadde både Patrick Mortensen, Amin Askar, Krepin Diatta og Luc Kassi hatt gode avslutningsforsøk.

Sjansebonanzaen fortsatte med et Kassi-skudd i den ene enden og en upresset Zachariassen-heading i den andre, men begge avslutningene gikk utenfor treverket.

Etter hvert var det mange slitne bein ute på det regnvåte kunstgresset- Tempoet og sjanseproduksjonen dalte noe, men tre minutter før full tid utlignet Stabæk på hjørnespark. Morten Skjønsberg kriget - og da mener jeg _kriget_ - inn 2-2.

Flere mål ble det ikke. Dermed tok Molde over andreplassen på tabellen.