Sarpsborg 08 vant spinnvill thriller på Marienlyst!

Strømsgodset traff stang ut seks ganger, men Sarpsborg 08 tok med seg alle tre poengene.

Det skulle ikke stå på underholdningen i dagens oppgjør. Strømsgodset ledet 1-0 etter første omgang, og hadde en rekke store sjanser også i andre omgang, men Sarpsborg 08 snudde kampen og vant 2-1. Dermed tok 08 sin første seier på Marienlyst Stadion.

Tidlig Godset-goal

Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter sju minutter. Man fikk frispark på 35 meter, og Erik Ulland Andersen ladet kanonen. Kula gikk som i flipperspill via tverrliggeren, ryggen til Aslak Falch og i nettet.

Scoringen gav Godset energi, og de var nær ved å doble ledelsen ti minutter senere. Parr dro seg innover i banen og fyrte av gårde et skudd som gikk via en neongrønn spiller og til hjørnespark.

Sarpingene kom mer med i kampen etter hvert. Med ti minutter igjen av første omgang burde Patrick Mortensen utlignet. Et langt innkast fra Joachim Thomassen ble stusset bakover i feltet av Joonas Tamm, men Mortensen lyktes altså ikke i å sette ballen i mål fra fem meter.

Det stod 1-0 til pause.

To minutter inn i andre omgang trodde hele Marienlyst at gjestene hadde kvittert. Amin Askar la inn fra venstrekanten, og Matti Lund Nielsen headet ballen i mål via Parr. Målet ble imidlertid annullert, da dommer mente at sistnevnte ble dyttet i bakken av Ole Jørgen Halvorsen.

Stengene var Falchs beste venn

Keeper Aslak Falch hadde ikke marginene med seg da ballen uheldigvis gikk i tverrligger, i ryggen hans og i mål i første omgang. Nå fulgte derimot en periode hvor stengene virkelig reddet Sarpsborg 08.

Da ti minutter av omgangen var spilt traff Strømsgodset treverket to ganger rett etter hverandre. Vilsvik kom til avslutning inne i feltet, og ballen gikk via blokka og på tvers i boksen. På bakerste stolpe sklei Jradi frem og satt kula i stolpen. Drammenserne opprettholdt trykket, og eks-08-spiller Glesnes hamret ballen i tverrligger fra langt hold.

Spillet bølget voldsomt frem og tilbake nå. Et innlegg fra Joachim Thomassen traff Ole Jørgen Halvorsen på bakerste stolpe. Han headet mot straffemerket, hvor Amin Askar klinket til. Skuddet hadde nok gått rett i kassa, hvis ikke midtstopper Sætra hadde stått i veien.

Så traff vertene stengene igjen - ikke mindre enn tre ganger. Først i stanga fra Nguen. Deretter i både tverrligger og stolpe fra Vilsvik fra kloss hold.

Halvorsen straffet Strømsgodset

De forbrente sjansene kostet hjemmelaget dyrt. Sekunder etter at Vilsvik burde doblet ledelsen, forårsaket han straffepark, da han sparket i foten til Kristoffer Zachariassen. Ole Jørgen Halvorsen var nådeløs fra krittmerket. 1-1!

Men Ulland Andersen var ikke ferdig med å teste skuddfoten. Ballen traff - du gjettet riktig - stolpen!

Super-sub Schwartz scoret seiersmålet etter sekunder

Ronnie Scwartz' involvering i det 79. minutt var en god søknad til å bli inkludert i Guinness rekordbok. Dansken ble byttet inn på et offensivt innkast. Ballen endte til slutt hos Joackim Jørgensen, som hadde godt overblikk og flikket den videre til Schwartz. Nummer 29 plasserte ballen elegant i nettaket.

Etter en ellevill andre omgang, kunne man forvente en skikkelig sluttspurt fra et desperat Strømsgodset. Men Sarpsborg 08 greide å forhindre dette, og brukte sluttminuttene til å kontrollere inn tre noe heldige, men ikke mindre velsmakende poeng.