Seier i årets første kamp

Kampen vil neppe i gå inn i historiebøkene som en av de mest velspillende i Østfoldhallen, men Sarpsborg 08 startet likevel året med å vinne sin første kamp.

Sarpsborg 08 har vært gjennom en knalltøff treningsstart på 2018, og før kamp mot Moss, var Geir Bakke klar på at han var spent på hvor mye krefter det var igjen i "røttene" på hans spillere.

Det så ut til å være en del. I en rolig førsteomgang, var det stort sett Sarpsborg 08 som styrte spillet. De blåhvite produserte et par brukbare muligheter, men tok først ledelsen i det 44. minutt da Rashad Mohammed fikk ballen ute til høyre fra Nenass. Franskmannen dunket til med strak vrist og plasserte ballen i lengste hjørne bak en sjanseløs Sukke i MFK-buret.

Ved sidebytte foretok begge lag seg flere bytter. Moss åpnet omgangen godt, men Sarpsborg 08 tok over banespillet ti minutter ut i omgangen.

I det 63. minutt ble de blåhvite tildelt straffespark etter at Zachariassen ble lagt i bakken. Ole Jørgen Halvorsen fikk sjansen fra ellevemetersmerket, men ble stoppet av Sukke som gikk riktig vei og reddet godt.

1-0 skulle bli til 2-0 etter at mannen bak 1-0-scoringen kjørte karusell med MFK-forsvaret ute til høyre. Rashad Muhammeds gode innlegg ble touchet videre av Askar mot Elyounoussi som scoret sikkert på åpent mål.

Få minutter før slutt punkterte Sarpsborg 08 kampen da Amin Askar hamret ballen i korthjørnet.

Sarpsborg 08 vant kampen 3-0. Neste test er Elfsborg borte neste lørdag.