Seier mot Lillestrøm

Alle poengene ble værende igjen i Sarpsborg, da LSK ble beseiret med sifrene 2-0.

Også denne helga greide Sarpsborg 08 la Europa være Europa, og hentet tre poeng i hjemlig serie. Da Lillestrøm ble redusert til ti spillere, straffet 08 dem med to scoringer.

Nesten kalddusj

Det var kun spilt tre minutter da Lillestrøm fikk ballen i nettet, men scoringen ble heldigvis annulert for offside. Det annullerte målet kom som følge av en misforståelse mellom midtstopper og keeper. Joonas Tamm forsøkte å heade inn til Vasyutin, som ikke ventet å få ballen. Lehne Olsen fikk satt kula i nettet, men hans scoring - og 08s flause, ble altså ikke tellende.

Hjemmelaget slapp med skrekken, og kunne i stedet rulle opp tre store muligheter til å ta ledelsen i løpet av de første ti spilleminuttene. Både Heintz' skudd, Mortensens heading og Thomassens innleggsforsøk var nær ved å gå i nettet, men LSKs keeper hadde en god start på arbeidsdagen.

To kjappe Kippe-kort

Sarpsborg 08 opprettholdt initiativet, men slet med å trenge gjennom et kompakt Lillestrøm-forsvar. Forhåpentligvis kunne den oppgaven bli noe enklere, da midtstopper og kaptein Frode Kippe fikk to gule kort og dermed utvisning i løpet av ett minutt. Det gikk rett og slett for fort for 40-åringen. Først satt han ut en albue i en løpsduell med Patrick Mortensen. Sekunder senere forsøkte han å takle samme mann, men traff kun bein, og ikke ballen som for lengst hadde passert. Dermed fikk hjemmelaget spille en time med en spiller ekstra.

Omgangens siste mulighet var det imidlertid de gulkledde som stod for. Smarason siktet godt mot krysset, men der lå Vasyutin med en lang arm. 0-0 til pause.

Overtallet i antall spillere på banen gav utslag i form av overtak i banespillet fra starten av den andre omgangen. Begge angrepsspillerne skapte hver sin gode sjanse, men Mortensens heading gikk utenfor og Muhammeds skudd ble reddet.

Så satt scoringen(e)

Timen var spilt da den forløsende 1-0-scoringen omsider var et faktum. Haarmet Singh slo en lang ball i bakrom, som så ut til å ha Muhammed som adresse. I stedet gikk ballen videre til Parick Mortensen, mens gjestene så etter offsideflagget. Nummer 69 var tålmodig og rundet både keeper og midtstopper, før han trillet ballen i det åpne målet.

Vertene trengte dermed ikke lenger jage ledermålet, men man måtte samtidig passe på ikke å bli for passive og defensive mot Lillestrøms ti mann. Hva er vel da bedre enn å sette 2-0. Jon-Helge Tveita vant ballen høyt i banen og slapp den til Kristoffer Zachariassen. Bergenseren hentet frem silkefoten og plasserte ballen lekkert i nettet.

Laget fra Romerike virket å ha kapitulert nå. Det siste kvarteret ble en ren transportetappe for de blåhvite, som rullet opp angrep på angrep, men uten å finne nettmaskene. Dermed ble det med de to scoringene, som holdt til tre viktige poeng.