Svein nyter tilværelsen på Stadion

Etter mange år i næringslivet, har han blitt et kjent ansikt hos mange sarpinger. Som pensjonist har Svein Eng valgt å vie mye av fritiden sin til Sarpsborg 08.

- Det gir meg veldig mye. Det gir meg spenning og det gir med diskusjoner. Jeg synes jo fotball er veldig moro. Det er hovedårsaken til at jeg har valgt å bli med, sier Eng.

Som aktiv i næringslivet drev Eng mye forretninger – med blant annet bilverksted, bilkarosseri og hoggerier.

- De som har det travelt får gjort mest

- Man har jo holdt på med mye her i byen, og det er kanskje derfor jeg synes det er så moro å være med rundt Sarpsborg 08 nå. Jeg liker å stå på.

Annonse:
- Det er som jeg sier: Jeg mener de som har det travelt er de som får gjort mest. Jeg kunne prioritert andre ting, men det å kunne gjøre en jobb for klubben synes jeg er hyggelig. Sarpsborg 08 setter også veldig pris på det, sier Eng.

For på hjemmebane opptar både hus og hytter mye tid for den spreke pensjonisten.

- Jeg har mye å gjøre, så enkelte ganger kan det ene gå på bekostning av det andre. Men jeg prøver å få det til å gå opp. Vi gjør jo så godt vi kan, smiler han.

Glad i å bygge

I støttegruppa har Eng vært aktiv helt fra starten. Sammen med resten av gjengen har han vært med å bygge både toaletter, kiosker og supporterbutikk. Det startet med å reise brakka der støttegruppa selv holder til.

Det er viktig at vi har et lag i eliteserien. Det er gjevt – og det gjør noe med meg som sarping

— Svein Eng
- Det er jo den type ting mange av oss synes det er veldig morsomt å holde på med. Det er jo egentlig det rollen min har vært også – bygging. Det har blitt noen prosjekter opp gjennom, minnes Eng.

Eng trives godt i miljøet på Stadion og som en del av Støttegruppa, selv om han mener stallen, som han velger å omtale gruppas medlemmer som, trenger en oppgradering.

Søker yngre krefter

- De aller fleste av oss er pensjonister. Vi er en veldig fin gjeng, men vi hadde nok ikke hatt vondt av å forynge stallen litt. Vi trenger nok noen nye krefter, for mye av det vi gjør krever jo at du har mulighet til å ta i et tak, sier han.

Og kan friste med følgende:

- Vi har samling hver onsdag, der det gjerne er en påfølgende dugnad. I perioder er det rolig, men andre ganger har vi mer å gjøre. Uansett jobber vi for Sarpsborg 08. Det er viktig at vi har et lag i eliteserien. Det er gjevt – og det gjør noe med meg som sarping.

- Men… Som den arbeidskaren jeg er, skulle jeg gjerne sett at laget ga enda litt mer i enkelte kamper, sier Eng.

For en ting skal ingen ta fra pensjonisten: Iveren etter å hjelpe og stå på – for fotballen i Sarpsborg.

Annonse fra Eliteserien: