Tap i jevnspilt kamp

Sarpsborg 08 tapte knepent mot solide Shaktyor Soligorsk.

Annonse:
Kampen mot hviterusserne åpnet jevnt. Shaktyor, som har blitt blant de to beste lagene i Hviterussland tre av de siste fire årene, viste tydelig at de ville smelle til i alt som var av nærkamper. Laget har spilt en rekke Europa League-kvalifiseringskamper de siste årene, var solide defensivt stort sett kampen gjennom.

>> Se bildeserie i bunn av saken!

- Vi gjør en enkeltfeil som gjør at de får ledelsen. Vi gir de næring på riktige tidspunkt i kampen og det straffer seg. Vi gjør en laginnsats i dag, men er ikke gode nok. Vi produserer ikke nok, sier Geir Bakke.


Det var dog Sarpsborg 08 som åpnet best. Anført av en duggfrisk Jørgen Strand Larsen på topp, sto sarpingene som vanlig høyt i presset. Det lot også hviterusserne seg periodevis stresse av.

God Kri-mulighet

Etter drøye halvtimen kom førsteomgangs eneste store sjanse. Strand Larsen fikk ballen over til Kristoffer Normann Hansen som trakk seg inn fra høyre og hamret til - rett på keeper.

- Det blir mye krig, men jeg følte vi løste det ganske bra til tider før førsteomgang der vi egentlig har god kontroll hele veien. Vi vant de første duellene, men manglet litt på siste tredjedelen. Etter pause var det litt omvendt, men vi skal få luket bort mye til seriestart, sier midtbanespiller Anders Trondsen.

Som er i riktig utvikling.


- Jeg føler det kommer seg. Det er heldigvis noen uker igjen til seriestart. Jeg sier som Northug, det er da jeg skal være klar, men formen er stigende.

Personlig feil ødela

I andre omgang tok Shaktyor over initiativet noe. Dog uten å skape det store, helt til en uheldig Stefan Cupic forsøkte å bryte et oppspill i bakrom. Ballen får en voldsom stuss i det glatte gresset og kula smetter forbi sisteskansen. Bagarich hadde en enkel jobb med å finne Khizhichenko som trillet ballen i det åpne buret.

- Dette var et godt lag, men når vi møter Spartak Moskva blir det ordentlig kjør. De leder den russiske ligaen. Ambisjonen er å være klare til den kampen og stå opp på dem. Men vi må huske at det er god trening alle kampene vi har her nede, sier Geir Bakke.

Den siste halvtimen var relativt jevnspilt. Hviterusserne hadde god kontroll og fikk også to store sjanser på kontringer. Den ene headingen gikk i tverrliggeren, en annen avslutning over åpent mål fra skrått hold.

Jørgen Strand Larsen var nærmest scoring for Sarpsborg 08 da han vendte opp innenfor 16-meteren og avsluttet like utenfor.

Kampfakta

Treningskamp
Sarpsborg 08 - Shaktyor Soligorsk 0-1 (0-0)
Burgos Quintana

Mål:
0-1 (53. min.) Sergey Khizhichenko (Drazen Bagarich)

Sarpsborg 08s lagoppstilling:
Anders Kristiansen (Stefan Cupic 46. min.) - Henri Toivomäki (Andreas Albech 68. min.), Sigurd Rosted (Morten Sundli 46. min.), Anders Østli (Joackim Jørgensen 46. min.), Alexander Groven - Kristoffer Normann Hansen (Ole Jørgen Halvorsen 65. min.), Matti Lund Nielsen (Tor Øyvind Hovda 46. min.), Anders Trondsen (Kristoffer Zachariassen 68. min.), Jon-Helge Tveita (Tobias Heintz 65. min.) - Jørgen Strand Larsen, Kachi (Amani Mbedule 46. min.)

Annonse fra Eliteserien: