- Viser hvor fort det kan gå

Geir Bakke så mye han likte og noe han ikke likte i 3-1-tapet for CSKA Moskva.

- Vi ødela kampen for oss selv i starten av andreomgang da vi ga bort to enkle mål. Det er egentlig litt skuffende, men samtidig må vi huske at vi møter et veldig, veldig godt lag. Hvis vi skal bruke kampene mot topp europeisk motstand til å grave oss ned, så klarer vi det, sier Geir Bakke.

Før han raskt slår om:

- Men vi kan heller velge å se på og lære av hvor fort vi kan vi blir straffet hvis vi gjør enkle feil. Det gjør vi egentlig på alle scoringene i dag, sier hovedtreneren.

Hang godt med i kampen

For treneren har et godt poeng. Spesielt de første 45 og siste 30 minuttene hang Sarpsborg 08 godt med i banespillet mot den russiske serietreneren - et lag spekket opp av landslagsstjerner.

- Vi sliter litt med å skape etablerte angrep, og det er det vi får mot disse kanonlagene. Det er klart mange har det tøft mot CSKA også i den russiske serien. Likevel er det mye å ta med seg fra slike kamper, mener treneren.

Han utdyper:

- Hvis vi ser på det som skjer i dag, er vi med i store deler av kampen. Vi blir ikke herjet med, men det går fort. De har et par gode sjanser før pause, men vi går til sidebytte med 0-0 - det er det masse læring i, sier Bakke.

Trondsen tilbake i form

Hovedtreneren var også fornøyd med flere av de sentrale midtbanespillerne i kampen.

Annonse:
- I dag ser vi litt av gode, gamle Anders Trondsen igjen. Den Trondsen som skubber bort en motspiller og forserer gjennom ledd. Det var godt. I tillegg blir jeg imponert av Kristoffer Zachariassen som kommer og tar et nytt nivå veldig fort. Det samme gjelder Matti Lund Nielsen. Han synes jeg gjør et godt innhopp.

- Så er jo scoringen til Jørgen Strand Larsen veldig fin. Den er langt fra ferdigscoret, skryter treneren.

Kampen mot CSKA var den første av i alt fire kamper i Spania. Førstkommende tirsdag venter en ny russisk kjempe når Rubin Kazan står på motsatt banehalvdel.

- Vi møter enda et lag som er veldig godt og da er det en ny ellever som skal inn og bryne seg. Vi bruker hele stallen også i dag. Det er så mye læring i å møte så gode fotballspillere. Tenk kravspekket de har i hverdagen. Jeg tenker at når jeg ser russiske landslagsspillere renske unna ballen som midtstoppere når vi står høyt på dem og presser - da kan også vi gjøre det i stedet for å spille på oss trøbbel og se dumme ut. Vi lærer mye og det er bra, sier Bakke.

Annonse fra Eliteserien: