Finaledrømmen brast på overtid

Sarpsborg 08 ledet 2-0 til pause, men et godt Viking-lag snudde kampen og avgjorde semifinalen med en fantastisk volleyscoring på overtid.

Et velorganisert, sultent og heltent Sarpsborg 08 nølte ikke med å gå i strupen på Viking på SR Bank Arena. 

Før det var spilt ti minutter hadde de for kvelden signalgule sarpingene spilt seg til et par halvsjanser, men det var i de påfølgende fem minuttene - og på dødballer - Sarpsborg 08 virkelig skulle markere seg før sidebytte. Som da en flott Simon Huseby-dødball ble forlenget av Leo Bech Hermansen i feltet. Foran kasse hadde Sadir Abud løsrevet seg. Spissen kunne kontrollert forlenge kula videre i nettet til 0-1.

Presis Huseby-fot

Fire minutter senere ble ledelsen doblet. Igjen etter en dødball. Husebys presise innleggsfot, denne gang fra hjørnemerket, traff Eiken foran kassa. Den storvokste stopperen nølte ikke og stanget resolutt kula i mål.

Sarpsborg 08 var gode den første halvtimen i Stavanger. Nevnte Huseby hadde et godt skuddforsøk og servet like etter en god corner som ble farlig, men uten uttelling.

Vertene, som slo ut LSK med 4-1 i kvartfinalen, spilte seg fra 30 minutter og omgangen ut mer og mer inn i kampen. Spesielt de siste fem minuttene, men Markus Welinder på sidelinjen med gult kort, ble sarpingene satt under press. Det ble dog ikke de største sjansene all den tid Sarpsborg 08 lå godt defensivt.

0-2-ledelsen holdt seg til pause.

Enorm avslutning avgjorde kampen

Fra sidebytte gikk Viking ut i hundre. Med et nytt gult 08-kort, denne gang på Bech Hermansen, klarte siddisene å spille seg fram til et par ordentlig gode sjanser de første fem-seks minuttene, men en blanding av gode forsvarsprestasjoner og litt flaks hindret redusering.

Det var heller ikke ufortjent at vertene fikk sin scoring med knappe 20 minutter igjen. Jakob Bomo var sikker fra ellevemetersmerket da Viking ble tildelt straffe. Litt tyngre var det å svelge Simen Egeskogs raske utligning drøye minuttet senere.

Det som så ut til å gå mot ekstraomganger og potensielt straffesparkkonkurranse etter at Sarpsborg 08 hevet seg de siste minuttene, fikk en brå slutt med kampens nært siste spark på ballen. Egeskog klinket til på volley fra distanse. Med et ellevilt treff dunket han kula i lengste kryss. En fantastisk avslutning til 3-2.

Sarpsborg 08 kjempet heroisk, men tapte dessverre til slutt i en dramatisk semifinale mellom to gode lag.

Kampfakta
 

NM-semifinale, G16
Viking - Sarpsborg 08 3-2 (0-2)
SR Bank Arena

Mål
0-1 (11. min.) Sadir Abud (Leo Bech Hermansen)
0-2 (15. min.) Petter Eiken (Simon Huseby)
1-2 (62. min.) Jakob Bomo (str.)
2-2 (64. min.) Simen Egeskog
3-2 (80. min.) Egeskog

Gult kort, S08: Markus Welinder (36. min.), Leo Bech Hermansen (42. min.)

Sarpsborg 08s lagoppstilling: Leander Øy - Nicolay Haug, Petter Eiken, Markus Welinder, Adhurim Mjekiqi - Emir Derviskadic, Leo Bech Hermansen - Ibrahim Karouni, Simon Huseby, Jesper Wichstrøm Johansen - Sadir Abud

Spilte også: Kristian Høegh, Endre Bergsaker, Emil Brusevold

Annonse fra Eliteserien: