G16-laget skrev historie

For første gang er Sarpsborg 08s G16-lag klare for A-sluttspill i nasjonal serie.

Før lørdagens kamp i Nasjonal liga mot Strømsgodset visste sarpingene at de måtte spille uavgjort eller vinne for å gå videre til A-sluttspill i Nasjonal liga. Stabæk pustet de i nakken på tabellen og det lå an til å bli en thriller kamp om siste plass i A-sluttspill.
I steikende sol og oppimot 30 varmegrader var forventningene og spenningen til å ta og føle på.

I FORM: Adrian Hansen viste fram skuddfoten mot Godset. (Foto: Renate Schjolden)
I FORM: Adrian Hansen viste fram skuddfoten mot Godset. (Foto: Renate Schjolden)

Første omgang var full av målsjanser som utespillerne brant og keeperne fra begge hold ryddet unna. Sarpsborg burde tatt ledelsen allerede etter 3 minutter og 10 minutter senere fyrte kaptein Adrian Hansen av et nydelig skudd i tverra.

Etter 25 minutter gjør Oliver Berg Askland et godt forarbeid og sender en flott pasning til vår raske spiss Andreas Vouzounerakis som løper ifra forsvaret til Strømsgodset og sender oss i 1-0-ledelse.

Snudde på fem minutter

Det blir ingen fler mål før sidebytte, men Strømsgodsets umarkerte venstre kant angriper 2 ganger på rad og tar gjestene opp i 2-1-ledelse etter bare 5 minutter spilt av andre omgang.

Lettere sjokkert og overopphetet kommer vi litt bakpå og tillater Strømsgodset å øke til 3-1 når det kun er 20 minutter igjen å spille.

Sarpsborg gir aldri opp, som vi har sett flere ganger i år og starter den tøffe opphentinga og jakten på poenget vi trenger.

Sander Urbach tar seg alene igjennom Godsetforsvaret minuttet etter vannpause og forbedrer kampbildet til 3-2.

SIKKER: Ron Quranolli rett før han sikrer 08 a-sluttspill.
SIKKER: Ron Quranolli rett før han sikrer 08 a-sluttspill.

Vi har fortsatt 19 minutter å gjø det på og kanskje vi er best når vi MÅ! Vi angriper og spiller bra og 2 minutter før slutt får vi tildelt straffe. Putter vi denne straffa er det ganske sikkert at vi er i A-sluttspill...

Iskald straffe

En kald og rolig (i hvertfall utenpå) Ron Quranolli setter straffa sikkert til høyre for keeper og hele stadion bryter ut i ellevill jubelbrus. Det gnistrer på stadion og vi følger klokka med argusøyne til dommer Thomas Lilleby blåser med fløyta.

For en fantastisk utført jobb av guttelaget og trenerteam.

For første gang i klubbens historie er guttelaget klare for A-sluttspill i Nasjonal.

Det blir ikke sommerferie helt ennå. Trenerteamet Dan-Atle Grønn, Rocky Paula og Daniel Worku Pedersen tenker nok allerede forberedelser til høstsesongen hvor gutta skal møte Norges aller beste guttelag fra klubbene Lillestrøm, Molde, Tromsø, Viking og Vålerenga.

Her er det bare å brette opp ermene og se langt frem. Guttelaget har også 4 interkretskamper til som skal spilles, derav lokaloppgjør mot Fredrikstad 9. juni. Så det er bare å henge med videre!

Gratulerer så mye til dere alle med A-sluttspill.

Se utvalgte bilder fra kampen her:

Annonse fra Eliteserien: