Seiret 3-2 mot Molde

Guttelaget kjempet seg til 3 poeng på sommerens varmeste dag. I 35 vibrerende varmegrader fightet Sarpsborg 08 seg til seier i en rimelig jevn match mot et meget godt Molde-lag.

Molde kom best ut i kampen og tok ledelsen på straffe etter 15 minutter. Sarpingene så både slitne og litt tunge ut i første omgang, og presterte ikke optimalt. Trener Dan Atle Grønn trodde muligens at en solid mengde trening etter sommerferien med hospiteringer opp på juniorlag kunne ha satt sine spor. Likevel ga han gutta ingen slækk og etter en konstruktiv prat i pausen fant gutta styrken til å ta opp kampen med Molde i andre omgang.

Endre Bergsaker setter opp tempoet og kjører rett mot kassa på egenhånd og utligner til 1-1 i kampens 55. minutt. Ikke lenge etter går Molde opp i ledelsen igjen på et uheldig selvmål av Sarpsborg.

Vi henger ikke med hodet av den grunn og triller ball raskt og presist. Igjen utligner Endre Bergsaker etter nydelig spill og flott pasning fra Josh Kalkule.

Som så mange ganger før viser det seg at Sarpsborg har mer krefter igjen og tar kontroll over kampen de siste 15-20 minuttene. Landslagsspiss Endre Bergsaker er gira på å ta hjem seieren og utfordrer Moldes keeper, som redder, men gir retur. Simon Malterud Huseby er på rett plass til rett tid og tar returen og klinker inn vår tredje scoring for dagen.

3-2 blir også sluttresultatet.

Dan Atle er godt fornøyd med guttas opphenting, selv om han etterlyser mer ærgjerrighet og håndtering av kampen fra start.

Gratulerer med første 3-poengeren i A-sluttspill! Neste utfordring i Nasjonal er borte mot Tromsø 18.august.

Annonse fra Eliteserien: