Amin Askar klar for Sarpsborg 08

Hurtigtoget fra Moss blir 08-spiller ut 2019-sesongen.

Amin Askar skrev søndag under en 2,5-årskontrakt med Sarpsborg 08.

- Det føles bra og riktig å være tilbake i Sarpsborg 08. Da jeg bestemte meg for å komme hjem til Norge, føltes 08 naturlig. Det er en plass jeg har gode minner fra, sier Askar.

Publikumsfavoritt

Da Askar ble lånt inn til Sarpsborg 08 fra Brann i 2015, ble han raskt en publikumsfavoritt. Han gjorde seg bemerket som spiss, kant og back og var en viktig del av laget som tok seg til cupfinalen på Ullevaal.

GJENSYNSGLEDE: Amin Askar og Geir Bakke ga hverandre en god klem da førstnevnte ankom Stadion for medisinsk test søndag ettermiddag.
GJENSYNSGLEDE: Amin Askar og Geir Bakke ga hverandre en god klem da førstnevnte ankom Stadion for medisinsk test søndag ettermiddag.

- 08 er en klubb jeg føler meg veldig ønske i av både fansen, trenere, spillerne jeg kjenner, dugnadsgjengen og ikke minst Berntsen. Han har sendt meg ca. 1000 meldinger det siste året. Det betyr veldig mye for meg, sier nysigneringen.

Som lover å komme tilbake som en solid utgave av seg selv.

- Jeg er fortsatt den Amin folk kjenner. Det er mye humør, energi påspedd med erfaring og temperament. Nå håper jeg vi kan være med å kjempe der det skjer og sprenge grenser. Jeg skal sette preg på laget fra dag én og gjøre laget enda bedre, sier han.

- Samtidig vil jeg være en god rollemodell for de yngre på laget og fansen vår.

Fornøyd sportssjef

Sportssjef Thomas Berntsen kjenner godt til Askar fra tidligere. 

- Å få Amin tilbake er utelukkende positiv. Han er en energispiller som var utrolig godt likt av både supportere, trenerteam, administrasjon og spillere sist han var her. En berikelse, mener sportssjef Thomas Berntsen.

- Helt siden Amin dro til Tyrkia, har vi hatt kontakt med han. Vi jobbet for å sikre oss signaturen hans allerede i 2016, men er veldig glad for å lande en avtale nå. Amin er spilleklar fra 21. juli når overgangsvinduet åpner.

Annonse fra Eliteserien: