Jørgen Horn klar for Sarpsborg 08

- Vi henter en stor lederstjerne hjem til Norge, sier sportssjef Thomas Berntsen.

31 år gamle Jørgen Horn tok gull med Strømsgodset i 2013 og sølv i 2015. Etter et opphold i Elfsborg, vender nå det mange ser på som en av landets største lederskikkelser hjem til Norge og Sarpsborg 08.

Håper å heve nivået ytterligere

- Jeg har jo fått med meg at Sarpsborg 08 har vært interessert en stund. Det har gått utrolig bra her de siste to-tre årene, med spillere som har blitt solgt videre og spillere som har debutert på landslag. Jeg gleder meg veldig til å bli en del av dette - en god gruppe og et godt trenerteam. Jeg håper å bidra til å gjøre dette enda litt bedre, sier den nysignerte midtstopperen.

Saken fortsetter etter videoen:- Jeg er en tøff midtstopper som liker å ha ballen i beina og spille, men man må heller ikke bli for naiv og nonchalant. Jeg liker å kommunisere med de rundt meg, utdyper han.

Avtale ut 2021

Signeringen offentliggjøres kun en uke etter at Joackim Jørgensens overgang til Start ble gjort kjent. Horn har skrevet under en 3,5-årsavtale med de blåhvite. Horn var selv på banen da Sarpsborg 08 møtte Elfsborg i oppkjøringen ti 2018-sesongen.

KLAR: Jørgen Horn gleder seg stort til å spille på Stadion. (Foto: Alexander Klaussen)
KLAR: Jørgen Horn gleder seg stort til å spille på Stadion. (Foto: Alexander Klaussen)

- Det er solid arbeidskraft hele veien med trøkk i spillet. I tillegg har Sarpsborg enkeltspillere som kan gjøre ting litt på egenhånd. Det er et vondt, tøft lag å møte. Det bør passe meg som hånd i hanske, sier 31-åringen.

Stolt sportssjef

- Dette er en signering vi er stolte over å ha landet. Flere klubber har vært ute etter Horn, men han ønsket seg til oss og vi ønsket han. Jørgen er en stor lederstjerne som kommer til å utfylle en viktig plass i gruppa vår, sier sportssjef Thomas Berntsen.

- Jørgen blir en erstatter for Joackim Jørgensen når han reiser til Start. Samtidig får han noen måneder ekstra på å bli kjent med lagkamerater og klubb. Vi regner med Jørgen som en skikkelig utfordrer for en startplass allerede fra dag én, sier Berntsen.

Annonse fra Eliteserien: