Serbisk EM-vinner til Sarpsborg 08

U21-landslagskeeperen Stefan Cupic (22) er klar for Sarpsborg 08. I kveld vokter han buret mot Ull/Kisa.

Serbian? Read the article in english here!

- I Stefan Cupic får vi en keeper som er god med beina. Han har stor rekkevidde, er en god skuddstopper og er en veldig energisk keeper med et vinnende vesen.

Slik beskriver Thomas Berntsen klubbens nye sisteskanse. Den serbiske 22-åringen var i 2013 med da U19-landslaget gikk helt til topps i EM.

- En utrolig flott klubb

- Jeg er veldig glad over å komme til Sarpsborg 08. Det er en utrolig flott klubb med et godt lag og fint stadion. Jeg har blitt tatt utrolig godt i mot og merket raskt at dette er en spesiell klubb med en skikkelig fin spillergruppe, sier Stefan Cupic selv.

Velkommen, Stefan Cupic!
Velkommen, Stefan Cupic!

Cupic landet i Oslo på onsdag og gjennomførte en testtrening med keepertrener Jerry Knutsson senere på kvelden, i tillegg til en fysisk, en medisinsk og en fotballøkt med resten av laget på torsdag.

- Vi har sett Cupic mye på video og sjekket han opp mot utallige referanser. Samtlige er klokkerklare på at det er en veldig fin person og et kjempetalent med stort potensial vi nå har fått inn i rekkene våre, sier Berntsen.

Fint steg i karrieren

Sent torsdag kveld ble Sarpsborg 08 enig med keeperen, som har representert Serbia på samtlige aldersbeste landslag, om en toårskontrakt. Cupic kommer til Sarpsborg 08 som bosmanspiller.

- Jeg ser på dette som et veldig fint steg i karrieren min. Jeg håper å utvikle meg videre i Sarpsborg. Jeg gleder meg veldig, sier keeperen.

Annonse:
Tross sin unge alder har Cupic spilt 75 kamper i den serbiske toppserien. Nå blir han en del av et veldig godt keeperteam sammen med Anders Kristiansen.

- Det blir spennende å se de to utvikle hverandre videre. Nøkkeloppgaven for Cupic blir nå å være tålmodig, men samtidig litt rastløs. Han har et kjempepotensiale, men må jobbe knallhardt. Konkurransesituasjonen mot Anders blir knalltøff, men vi får inn en vinnerskalle som er ekstremt dedikert i arbeidet sitt. Vi tror han tar nye steg under Jerry Knutsson, sier Berntsen.

Stefan Cupic

  • Født: 7. mai 1994

  • Posisjon: Keeper

  • Høyde: 187 cm.

  • Fot: Venstre

  • Tidligere klubber: OFK Beograd, Dorcol, Backa

  • Meritter: U19-europamester. Har kamper for samtlige aldersbestemte serbiske landslag

Annonse fra Eliteserien: