Svensk seriemester klar for Sarpsborg 08

Nikola Tkalcic (27) var fast på IFK Norrköping-laget som seriegull i Sverige i 2015. Nå skal han spille for Sarpsborg 08 ut 2019-sesongen.

- Det er deilig å være her og jeg er veldig glad for å ha signert for Sarpsborg 08, sier Tkalcic.

- Jeg er en liten, kroatisk fyr som er litt småsjenert, men på fotballbanen er jeg kvikk. Jeg gjør hva trenerne ber meg om. Jeg jobber hardt, utdyper han.

Anvendelig spiller

Tkalcic kom til IFK Norrköping som høyreback allerede i 2011. Med tiden har han spilt både høyreback, venstreback, venstre- og høyre kant. Det er med andre ord en anvendelig spiller som nå trer på seg den blåhvite 08-drakta.


- Jeg besøkte klubben tidligere i høst. Sarpsborg 08 er inne i en god periode, så jeg håper å bidra godt her. Jeg skal gjøre alt hva jeg kan, så får jeg håpe fansen liker det de ser, sier han.

Tkalcic står med 117 kamper i IFK Norrköping-trøya. Han har åtte scoringer og 14 målgivende pasninger å vise til fra de kampene.

- I sin beste alder

- Vi henter en spiller med god erfaring og en spiller som er i sin beste alder. Da IFK Norrköping tok gull i 2015, var Nikola fast på laget. Siden har han spilt regelmessig for et topplag i Sverige, sier sportssjef Thomas Berntsen.

- Nikola er en veldig anvendelig spiller. Han kan spille på begge kanter og på begge backer. Vi får inn en spiller som kommer til å bidra godt i en allerede god spillergruppe, utdyper sportssjefen.

Annonse fra Eliteserien: