S08 fortsetter å imponere

(Sarpsborg 08 - Stabæk 3-1) Etter et tungt åpningskvarter, vartet Sarpsborg 08 opp med festfotball mot Stabæk.

Se bildeserie lenger ned i saken!

Stabæk gikk offensivt til verks på Stadion. Anført av en god Ohi Omoijuanfo var det ikke ufortjent at laget fra Bekkestua tok ledelsen tidlig i kampen. Holmlia-gutten mottok ballen innenfor 16, skråstilte seg og avsluttet med innsiden av foten på innsiden av stolpen og i mål.

- Vi er ikke så presise som jeg kunne ønske. Vi scorer tre mål, gutta jobber og står på. Vi skal inn i en krevende april og mai. Vi ser mange er i form, men vi må få det til å stemme offensivt og defensivt, sier Geir Bakke.

Tok raskt over banespillet

Hjemmelaget var nære å utligne i det påfølgende angrepet, men skuddet fra Matti Lund Nielsen ble reddet av keeper.

Sarpsborg 08 kom raskt mer med i spillet. Etter drøye kvarteret skulle også utligningen sitte. Jonas Lindberg fikk ballen ute til høyre. Om svensken mente å slå inn eller skyte er uvisst. Avslutningen var i alle fall med strak vrist og føk inn i krysset bak Mande Sayouba.

Resterende av den første omgangen var jevnspilt. Det bølget fram og tilbake og begge lag produserte målsjanser.

Kjøp ditt sesongkort her!

I det 41. minutt kom 2-1-scoringen. Og det etter et fantastisk angrep. Tobias Heintz fikk ballen til venstre. På en dobling kom Joachim Thomassen. Pasningen fra Heintz var strålende vektet. Det samme var Thomassens påfølgende innlegg mot Patrick Mortensen. Via stolpen satte han så inn 2-1 - et resultat som sto seg til pause.

- Det skurret litt i blant, men så ser vi noen tendenser som er knallbra. Toppnivået i angrepsspillet på et par av måla er jo vakkert, sier hovedtreneren.

Overlegne etter pause

Etter sidebytte gikk Sarpsborg 08 ut i et høyt tempo. Åtte minutter ut i omgangen ble 2-1 til 3-1. Igjen etter et veldig fint angrep.

Matti Lund Nielsen vant ballen høyt i banen. Ballen endte opp hos Jonas Lindberg som med en nydelig stikker til Heintz sendte unggutten fri. Sistnevnte var sikkerheten selv og klinket ballen opp i nettet til 3-1.

- Tobias har tatt tak i de tingene vi ønsket. Nå orker han begge veier med stor nok frekvens over tid. Det lukter alltid ett eller annet når han setter opp kombinasjoner og nærmer seg motstanderens mål. Da er han spennende, sier Geir Bakke.

Fra 3-1-scoringen og ut kampen, var det i realiteten bare et lag på banen. Sarpsborg 08 dikterte spillet og radet opp flere gode muligheter.

Ytterligere scoringer ble det imidlertid ikke. Sarpsborg 08 vant 3-1 og gikk av årets nest siste treningskamp med en god følelse i bagasjen.

Treningskamp
Sarpsborg 08 - Stabæk 3-1 (2-1)
Sarpsborg stadion

0-1 (6. min.) Ohi Omoijuanfo
1-1 (17. min.) Jonas Lindberg (Jon-Helge Tveita)
2-1 (41. min.) Patrick Mortensen (Joachim Thomassen)
3-1 (53. min.) Tobias Heintz (Lindberg)

Gule kort:

Sarpsborg 08s lagoppstilling:
Stefan Cupic - Alexander Groven, Joackim Jørgensen (Sigurd Rosted 62. min.), Anders Østli (Morten Sundli 62. min.), Joachim Thomassen (Andreas Albech 62. min.) - Jon-Helge Tveita (Ole Jørgen Halvorsen 62. min.), Matti Lund Nielsen (Tor Øyvind Hovda 62. min.), Anders Trondsen (Kristoffer Zachariassen 62. min.), Tobias Heintz (Kristoffer Normann Hansen 62. min.) - Jonas Lindberg, Patrick Mortensen (Amani Mbedule 70. min.)