Anders Trondsen til Rosenborg i rekordsalg

Etter 75 obligatoriske kamper i Sarpsborg 08-trøya, er Anders Trondsen klar for nye oppgaver.

Annonse:

- Interessen for Anders har vært stor over lang tid. Vi har gjennom flere overgangsvinduer takket nei til bud på ham, men nå var tiden inne for både Anders og oss, sier sportssjef Thomas Berntsen, uten å ville si noe konkret om summen Sarpsborg 08 mottar for midtbanespilleren.

- Men jeg kan si såpass at budet fra Rosenborg er så stort at dette blir den største overgangen i klubbens historie. Overgangen er blant de største internt i Norge gjennom tidene, utdyper han.

Har tatt store steg i Sarpsborg

Anders Trondsen ble hentet til Sarpsborg 08 fra Stabæk før 2015-sesongen. Her markerte den nå 22 år gamle Lillehammer-gutten seg med ni målgivende pasninger. Han var også sterkt delaktig i ferden klubben hadde mot cupfinalen på Ullevaal.

- Anders har vært en viktig spiller for oss. Han ble hentet med mål om det som nå skjer. Vi håpet at han ville ta stegene som gjorde han til en internasjonal spiller. Det har han langt på vei blitt hos oss, sier Berntsen.

Store sjanser for at Krépin blir

Med salget av Trondsen til serieleder Rosenborg, kan Berntsen fortelle at sjansene for at Krépin Diatta blir værende i klubben øker.

- Sjansene for det er store nå. Man vet aldri i fotball, men slik det ser ut nå får vi glede av Krépin i minst et halvt år til.

- Vil det bli hentet spillere inn før overgangsvinduet stenger natt til torsdag?

- Vi har jobbet med å kartlegge eventuelle spillere over tid, så får vi se om vi klarer å lande en spiller eller to. Det er målet vårt nå, sier sportssjefen.

Ber talentene se til S08

Trondsen har i løpet av de siste par årene også fått med seg to a-landskamper for Norge, senest mot Sverige i juni.

- Dette er ytterligere et bevis på at utviklingsmiljøet i Sarpsborg 08 bør være attraktivt for unge spillere. Vi mener dette salget sender ut et sterkt signal til andre talenter. Her får man sjansen og man har alle forutsetninger for å utvikle seg til å bli en god fotballspiller, mener Berntsen.

Anders Trondsen spilte 75 kamper i Sarpsborg 08-drakta og noterte seg for seks scoringer og 17 målgivende pasninger.

Annonse fra Eliteserien: