Arild Østbø solgt til Rosenborg

Sarpsborg 08 er enig med Rosenborg om en overgang for sisteskansen.

- Forhandlingene har i grunn gått ganske fort. Vi fikk for ikke mange dagene siden en henvendelse fra Rosenborg vedrørende Arild og kom raskt til enighet om en overgangssum vi i Sarpsborg 08 er fornøyd med, sier sportssjef Thomas Berntsen til sarpsborg08.no.

Hyller frivilligheten

Keeperen kom til Sarpsborg 08 før 2016-sesongen. I løpet av sin første og eneste sesong i Olavs by noterte 25-åringen seg for 17 kamper. Nå har han skrevet treårskontrakt med RBK.

Annonse:
- Først og fremst har det vært en kjempefin tid. Sarpsborg 08 har en veldig sosial og homogen gruppe som hadde det sinnssykt kjekt sammen i fjor. Konkurransen og samarbeidet med Anders Kristiansen og Jerry Knutsson var utfordrende, men jeg tror virkelig det gjorde meg godt. Jeg har utelukkende positive ting å si om Sarpsborg 08 og angrer ikke et eneste sekund for at jeg tok turen hit, sier keeperen etter at han nå har blitt RBK-spiller.

- Klubben synes jeg også har tatt steg i løpet av 2016. Ting var ganske proft da jeg kom, men jeg føler faktisk det har blitt enda proffere underveis. Jeg er i tillegg mektig imponert over all frivilligheten i klubben. Den må være ganske unik i fotball-Norge, sier Østbø.

Ut på keeperjakt

Med salget av Østbø, må Sarpsborg 08 ut i markedet på jakt etter en ny keeper.

- Vi er i allerede i gang med å sondere markedet og har peilet oss ut noen kandidater allerede, sier Berntsen.

- Vil noen av pengene fra salget av Østbø bli brukt til å forsterke Sarpsborg 08-stallen?

- I Sarpsborg 08 setter vi tæring etter næring, men det er klart at når vi selger en spiller, får gjerne vi i sport også litt å bruke.

Annonse fra Eliteserien: