Dramatisk mot Borgen

Alexander Ruud Tveter og Krister Lorentsen var kampens to store spillere da Sarpsborg 08 II og Borgen spilte 3-3 mandag kveld.

Annonse:

Bruntrøyene fra Mobakken startet kampen på Stadion friskt og tok ledelsen på frispark allerede etter fem minutter. At Alexander Lauritzen har en sylfrekk venstrefot er viden kjent i breddefotballens kretser. Lite kunne Anders Kristiansen gjøre da 95-modellen hamret kula i kassa.

Klassekontring av Borgen

Førsteomgangen var i grunn ganske så jevnspilt. Borgen lå kompakt og godt i en 3-5-2/5-3-2-formasjon og hindret Sarpsborg 08 i å skape de altfor store sjansene, selvom blåtrøyene naturlig nok styrte det meste av banespill. Bruntrøyene lå som gjedder i sivet i jakten på å hugge til når kontringsmuligheten skulle by seg.

Og den kom. For like før pause skulle vi få servert en fantastisk scoring av Borgen. Tidligere Sarpsborg 08-junior Thomas Aaram satte fart fra sin forsvarsposisjon. Et vanvittig raid senere lå ballen i boksen. Innlegget ble møtt av løpsmaskin og Borgen-kaptein Krister Lorentsen som på sikkert vis dunket inn 0-2-scoringen.

Etter pause skulle det aller meste handle om Sarpsborg 08. 59 minutter ut i oppgjøret dunket Alexander Ruud Tveter til fra distanse. Skuddet var velplassert nede ved stolperoten og sørget for redusering.

Dobbel Ruud Tveter

Samme mann var også på farten noen minutter senere. Skuddet gikk i stolpen, via keeper og i mål til 2-2.

Sarpsborg 08 dikterte spillet i denne perioden, men Borgen-guttæne kjempet heroisk. Nære ledelsen var de også da Krister Lorentsen etter en ny, god kontring hamret til fra spiss vinkel - i stolpen og ut.

Rett før den ordinære spilletiden var over, skulle han likevel få sitt andre for kvelden. Etter noen dramatisk minutter med to røde kort, ble Borgen tildelt et korrekt straffespark. Lorentsen dunket kula opp i krysset og var nok sterk i troen på at han hadde sikret Borgen tre poeng.

Heintz sikret uavgjort

Det skulle imidlertid "kun" bli ett. Tobias Heintz utlignet for Sarpsborg 08 i det påfølgende angrepet.

Ti minutter ble lagt til. Her presset Sarpsborg 08 på for scoring, uten å lykkes. De blåhvite innehar nå 2. plassen i Amedia-ligaen, to poeng bak serieleder Råde.

Takk til Borgen for en flott kamp på Stadion. Lykke til med resten av sesongen.