Elyounoussi signerte proffkontrakt

Anwar Elyounoussi har skrevet under papirene som gjør han til Sarpsborg 08-spiller ut 2020-sesongen.

Annonse:

- Jeg er selvfølgelig veldig glad, men det er nå den ordentlige jobben starter. Jeg har klart å kjempe meg til en posisjon der døra for a-lagsfotball har blitt åpnet. Nå er det opp til meg å få maksimalt ut potensiale mitt, sier 18-åringen.

Skal man skille seg ut, er det jobben man tar utenfor banen som gjør utslagene

— Anwar Elyounoussi
Elyounoussi kom til Sarpsborg 08 som sisteårs guttespiller i 2015. I 2017 har utviklingen til den tekniske kantspilleren skutt fart.

Tatt store steg i 2017

- Jeg har blitt en smartere og ikke minst mer voksen spiller av å være her. I år har jeg også kommet i gang med målproduksjonen. Jeg har mine største styrker med ballen i beina. Jeg kan dra av en mann og skape litt ubalanse, sier SFK-gutten.

Sportssjef Thomas Berntsen er fornøyd med å få på plass Elyounoussi-signeringen bare dager etter at Johan Olstad, også det en lokal unggutt, satte penn på papir.

- Anwar har tatt store steg i 2017. Han har jobbet hardt med utviklingsmålene han fikk av Holtan og løst de veldig godt. Det er fortjent at han nå belønnes med en proffkontrakt, sier Berntsen.

- Nå jobber Anwar mye med fysikken sin. Han kommer nok fort tilbake fra juleferie enda sterkere enn nå.

Fått gode råd av Moi

Elyounoussi er lillebror av Mohamed Elyounoussi. Anwar innrømmer at han har lært mye av storebror.

- Han har hjulpet meg veldig mye. Hvis det er noe jeg lurer på, er det Moi jeg spør. Han vet hva som skal til, sier Anwar.

- Hva er det viktigste rådet han har gitt deg?

- At jeg må score mål. Det er da jeg blir lagt merke til. Og at jeg må gjøre jobben utenfor fellesøktene skikkelig. Det holder ikke å gi alt der. Skal man skille seg ut, er det jobben man tar utenfor banen som gjør utslagene, mener Elyounoussi.

Vil leve av fotballen

Som håper på å kunne leve av fotballen en dag.

- På kort sikt har jeg lyst til å spille meg inn på Sarpsborg 08, men jeg drømmer selvfølgelig om å kunne leve av dette.

- Anwar har de genene han har. Han ligner på Moi i stilen, men det må selvfølgelig ikke bli noe stress. Han må bruke det som er av vårt apparat for å bli best mulig. Vi skal gjøre hva vi kan for å legge til rette, sier Berntsen.

Anwar
UT 2020: Anwar Elyounoussis kontrakt har en lengde på tre år. (Foto: Alexander Klaussen)
Annonse fra Eliteserien: