Fra stjernene i Italia til lille Sarpsborg

... men Matti Lund Nielsen er likevel mest opptatt av å ta vare på de som nødvendigvis ikke har det så godt.

- Det er kanskje ikke noe jeg vil endre i samfunnet, men det er noen ganger viktig, synes jeg, å huske på at når man bor i et rikt samfunn som det norske og danske, så er det vårt ansvar å ta vare på alle mennesker i samfunnet, sier den danske 28-åringen.

- Vær stolt av å hjelpe andre

For han er engasjert i livet utenfor fotballen. Matti er glad i historie og ser for seg å bli historielærer den dagen fotballskoene legges på hyllen. Om han skulle få muligheten til en dag å styre sitt land Danmark, ville han, som nevnt over, nødvendigvis ikke endre noe, men heller legge ekstra fokus på å bruke ressursene på de som ikke har det så lett.


- Vi har rimelig med ressurser til det og vi skal være stolte av det. Det bør vi fortsette med, for det er det som skiller oss fra steder i verden som ikke har samme ressurser. Vi skal være stolte av at vi har bygget opp et samfunn som også tar seg av de som har det litt vanskelig, utdyper Lund Nielsen.

Har spilt med store verdensstjerner

Sarpsborg 08s danske midtbanespiller er kanskje ikke den som gjør mest ut av seg i bybildet. Men med en CV få i norsk fotball er i nærheten av å matche, kunne han egentlig ha, sett i gåseøyne, gjort litt som han ville.

Kjøp ditt sesongkort her!

Men i Italia er det ikke bare møter med Fransesco Totti, Andrea Pirlo og det å spille på lag med verdensstjerner som Lorenzo Insigne og Marco Verratti som har gjort inntrykk på dansken.

NYBAKT FAR: Matti Lund Nielsen ble far i 2016. (Foto: Privat)
NYBAKT FAR: Matti Lund Nielsen ble far i 2016. (Foto: Privat)

- Det er en annen verden. Det er vanskelig å sammenligne to land på og utenfor banen. Italia er litt mer tøft, men det er ikke alltid en god ting. Jeg synes miljøet i Sarpsborg er riktig fint. Alle bidrar på en konstruktiv måte til en god konkurranse og en god kultur som er viktig å ha, sier han.

Vil være en god far

Når dansken ikke er på jobb, er det kona og deres unge datter som stjeler mesteparten av hans oppmerksomhet.

- Jeg forsøker å være tålmodig. Jeg forsøker å være glad og jeg forsøker å ha overskudd. Det er noen ganger lettere om dagen når hun sover til middag, enn om natten når hun våkner og vil tidlig opp om morgenen. Men alt i alt håper jeg at jeg er en god far. Det forsøker jeg å være.

Vi tror han er det. Matti Lund Nielsen er en mann med et stort hjerte - både på - og utenfor banen.

17097581_10155109671132509_6960141064187544339_o
KAMPANJE: Kjøp sesongkort for hele familien til kanonpris. Bestill pr. e-post: billett@sarpsborg08.no
Annonse fra Eliteserien: