Kruttsterk seier mot Dynamo Kiev

Sarpsborg 08 leverte en strålende 2. omgang da storlaget Dynamo Kiev ble beseiret i Marbella.

Vi merket tidlig at et godt, europeisk lag sto på motsatt halvdel. Dynamo Kiev, som skal i aksjon i 1/16-finale i Europa League førstkommende torsdag, tok tidlig grep om kampen.

Etter fem minutter kom oppgjørets første sjanse da Kievs angriper headet like over.

Kiev best før pause

Sarpsborg 08s første avslutning kom i det 12. minutt. Med et skudd fra distanse testet Ronnie Schwartz foten. Avslutningen gikk via en motspiller og rett i klypene på keeper.

Få reaksjoner etter seieren her:

Førsteomgangen ble i det store og hele en stor prøvelse i å forsvare eget mål. Sarpsborg 08 klarte også dette godt - i store perioder. I perioden fra 30-35 minutter skapte ukrainerne to fine muligheter. Et skudd ble slått over av Aslak Falch, et annet strøk stolpen.

Annonse:
Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Knallstart på 2. omgang

Der Dynamo Kiev dikterte stort sett alt før pause, startet sarpingene 2. omgangen friskt.

Alexander Ruud Tveter, Joachim Thomassen og Joackim Jørgensen hadde alle gode skuddforsøk de første 15 minuttene.

Det var derfor ikke tilfeldig at Sarpsborg 08 skulle score i akkurat denne perioden av kampen. Etter to dødballer på rad, brant de for dagen grønnkledde en enorm sjanse før ballen etter litt klabb og babb endte i føttene på Ronnie Schwartz. Dansken gjorde som mot Kalmar, scoret på sitt siste spark på ballen før han gikk av banen.

Saken fortsetter etter bildeserien:

Fortsatte storspillet

Scoringen så også ut til å gi Sarpsborg 08 selvtillit. Laget fortsatte å trille ball og etablerte mye spill på Dynamo Kievs halvdel. Vel så imponerende var det at man den første halvtimen av andreomgang  også holdt ukrainerne helt vekk fra å skape sjanser.

I det 82. minutt spilte vi oss fram til nok en flott sjanse. Tobias Heintz fant Patrick Mortensen i boksen. Dansken rev seg fri fra sin oppasser og avsluttet godt - dessverre like over.