Lekte seg videre i cupen

Sarpsborg 08 gjorde som de ville da Drøbak/Frogn ble slått på Seiersten stadion.

Før 20 minutter var spilt sto det allerede 0-3 på måltavla. Erton Fejzullahu, som fikk sin første start i obligatorisk kamp, hadde da scoret tre ganger på tre avslutninger. Et vaskeekte hattrick.

Hans spissmakker Krépin Diatta ville imidlertid ikke være noe dårligere. I det 21. minutt satte den lynhurtige senegaleseren inn 0-4. Minuttet senere stod det 0-5. Denne gang etter et skudd fra Anders Trondsen.

Det ble med andre ord veldig tidlig klart hvem som ville avansere til 2. runde.

Sarpsborg 08 gjorde i perioder som de ville. 30 minutter ut i oppgjøret ble dusinet halvfullt da Krépin Diatta, etter en målgivende pasning fra Fejzullahu, stanget inn 0-6.

I den forbindelse ble også Anders Trondsen tatt av banen. Jørgen Strand Larsen kom inn. Ikke mange minutter senere ble også Kristoffer Normann Hansen satt på.

De to var også guttene bak 0-7-scoringen. Sistnevnte presset høyt, vant ballen og slo den på tvers av 16-meteren hvor Jørgen Strand Larsen enkelt trillet inn 0-7.

Etter sidebytte ble det langt mer åpent spill. Drøbak hevet seg et par hakk, samtidig som Sarpsborg 08 senket seg ditto tilsvarende.

Det var derfor ikke ufortjent at unge Vågan scoret Drøbak/Frogns reduseringsmål etter drøye timen.

Med kvarteret igjen å spille, scoret Jørgen Strand Larsen sitt andre. Det på Fejzullahus andre assist og femte målpoeng.

Krépin Diatta ga seg heller ikke før hattricket var et faktum. Senegaleseren parkerte alle motspillere og satte ballen sikkert i mål til 1-9.

Hattrick ble det også på Strand Larsen som scoret til 1-10.

Kampfakta:

1. runde NM
Drøbak/Frogn - Sarpsborg 08 1-10 (0-7)
Seiersten stadion

0-1 (3. min.) Erton Fejzullahu
0-2 (11. min.) Fejzullahu (Tobias Heintz)
0-3 (19. min.) Fejzullahu
0-4 (21. min.) Krépin Diatta (Heintz)
0-5 (23. min.) Anders Trondsen
0-6 (30. min.) Diatta (Fejzullahu)
0-7 (45. min.) Jørgen Strand Larsen (Kristoffer Normann Hansen)
1-7 (62. min.) Vågan
1-8 (75. min.) Strand Larsen (Fejzullahu)
1-9 (83. min.) Diatta
1-10 (90. min.) Strand Larsen (Jon-Helge Tveita)

Sarpsborg 08s lagoppstilling:
Stefan Cupic - Andreas Albech (ut 40. min.), Ole Heieren Hansen, Sigurd Rosted, Alexander Groven - Jon-Helge Tveita, Tor-Øyvind Hovda, Anders Trondsen (ut 30. min.), Tobias Heintz - Erton Fejzullahu, Krépin Diatta

Reserver: Anders Kristiansen, Anders Østli, Joachim Thomassen, Kristoffer Normann Hansen (inn 40. min.), Kristoffer Zachariassen, Jørgen Strand Larsen (inn 30. min.) Patrick Mortensen