Målløst mot Strømsgodset

Sarpsborg 08 og Godset spilte 0-0 i en tam forestilling på Sarpsborg Stadion.

Det ble ingen scoringer på kunstgresset i Sarpsborg i denne mandagskvelden - og det var langt fra noe sjansesløseri.

Kampbildet fra start av var som vi kanskje kunne forvente. Hjemmelaget satt høyt press, mens Strømsgodset lå lavt og satset på overganger.

Oppgjøret fortsatte lenge i det samme sporet. Det var tydelig at drammenserne ikke hadde kommet til Sarpsborg for å underholde. Det kompakte forsvarsspillet var desto mer effektivt - de blåhvite slet med å trenge igjennom den hvitkledde muren.

Den første avslutningen mot mål kom faktisk så sent som i det 41. minutt, men Tobias Heintz traff ikke mellom stengene. Det første skuddet på mål kom minuttet etter, da Patrick Mortensen fyrte av et skudd som Bugge Pettersen hadde god kontroll på.

Den første omgangen var preget av lavt tempo, middelmådig presisjon og oppstykket spill grunnet mange avblåsninger. Det var mildt sagt intet under at det stod 0-0 til pause.

I første spilleminutt etter pause ble det farlig i gjestenes boks. En corner på bakerste stolpe gikk via en Strømsgodset-spiller og like på utsiden av stolpen.

Hvis det var farlig i bortelagets 16-meter, ble det livsfarlig i 08-feltet fem minutter senere. Kristiansen fikk en hånd på Vilsviks lave innlegg, men slo den rett ut til Marcus Pedersen. Den sterke angrepsspilleren var god da han skjøt i steget fra kloss hold, men på streken dukket på magisk vis Joackim Jørgensen opp og forhindret scoring.

Laget fra Buskerud var mer angrepsvillig etter hvilen. Dette medførte at de var spillemessig fullt på høyde og litt til. Dagens hovedtrener, Tommy Aune, gjorde et grep da han byttet inn debutant Nicolai Poulsen.

Selv om sjanseskapningen og underholdningsverdien var laber, lagde hjemmesupporterne en fin ramme rundt kampen fra start til slutt. Det var mange nervøse sjeler på tribunen i det vi gikk inn i de siste ti minuttene av kampen.

I motsetning til i de tre foregående ligakampene til de blåhvite, ble det ingen scoringer helt på tampen. 0-0 var et fortjent sluttresultat.