Sarpsborg 08 er videre i Europa!

08 vant 1-0 i Kroatia og avanserte i Europa League-kvalifiseringen!

Annonse:

Sarpingene var tålmodig gjennom hele kampen, og fikk den ene scoringen de trengte med syv minutter igjen av ordinær tid. Ord kan ikke beskrive hvor stolte hele byen er av de blåhvite! 

Målløs første omgang

Den første halvdelen av første omgang passerte uten de store mulighetene. Rijeka var det førende laget, men greide bare nesten å trenge gjennom det kompakte 08-forsvaret. Ole Jørgen Halvorsen fyrte avgårde et småfarlig skudd, men ellers slet bortelaget med å etablere noe særlig spill. 

Så åpnet det seg noe. Aleksandr Vasyutin glapp det som så ut til å være en enkel fakkeball, noe som gav vertene en stor mulighet, men Mortensen reddet på strek. Det ble kaotiske tilstander i motsatt boks også, da keeper gikk i bakken etter å ha kollidert med en medspiller, men kroatene fikk til slutt klarert. 

Rijeka hadde det spillemessige overtaket i omgangen sett under ett, men Sarpsborg 08 spilte seg gradvis inn i kampen. Man virket ikke stresset over at man måtte ha en scoring, men Olavs menn måtte belage seg på å ta større risiko i den andre omgangen. 

Det kom ingen stormoffensiv mot Rijekas mål i innledningen av andre omgang. I stedet måtte Jon-Helge Tveita gjøre flere viktige involveringer for å forhindre store sjanser imot. Joackim Jørgensen måtte dessverre ut med skade etter snaue timen, men hans erstatter Bjørn Inge Utvik var nær ved å score etter få minutter på banen. Den hjelmkledde midtstopperen var sterk i feltet på en corner, og stanget ballen like utenfor. 

Sarpsborg 08 begynte etter hvert å etablere et trykk på motstanderens halvdel. De hvitkledde ble tidvis stresset, og Rashad Muhammed var nær ved å snappe ballen fra keeper. Hjemmelaget dro ned tempoet og brukte lang tid på faste situasjoner. 

Sen Sarpsborg-scoring

08 fikk etter hvert belønning for presset. Kaptein Thomassen lempet et frispark inn i boksen. Utvik gikk opp i duell, og ballen spratt til Patrick Mortensen, som tok med seg kula og satt den sikkert i nettet. 

Og med det var Sarpsborg 08 videre! Trenerteamet hadde byttet ut høyreback Tveita, og måtte trekke ned Ole Jørgen Halvorsen ned for å gå tilbake til fire forsvarsspillere. I praksis var det 11 forsvarsspillere mot et Rijeka som satset alt fremover. 

Samarbeidsklubben red av stormen, og kontrollerte inn seieren, og møter Maccabi Tel Aviv i neste runde

Kampfakta

Europa League, 3. kvalifiseringsrunde, 2. kamp
HNK Rijeka - Sarpsborg 08 0-1 (0-0)
Sammenlagt: 1-2
Stadion HNK Rijeka

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Aleksandr Vasyutin - Joachim Thomassen, Joonas Tamm, Joackim Jørgensen (Bjørn Inge Utvik, 59. min), Jon-Helge Tveita (Kristoffer Larsen, 82. min) - Amin Askar (Tobias Heintz, 75. min), Kristoffer Zachariassen, Matti Lund Nielsen, Ole Jørgen Halvorsen - Rashad Muhammed, Patrick Mortensen

Gult kort, Sarpsborg 08:
Ole Jørgen Halvorsen, Rashad Muhammed, Tobias Heintz

Tilskuere:
5351

Annonse fra Eliteserien: