Sarpsborg 08 til gruppespill i Europa League!

Sarpingenes europatokt er ikke over! Nå blir det gruppespill i Sarpsborg!

Maccabi Tel Aviv gikk opp i 2-0, og hadde avansementet i lomma. En sen redusering var det som skulle til for å vippe det hele tilbake i Sarpsborg 08s favør. Etter å ha tatt seg forbi islandsk, sveitsisk, kroatisk og israelsk motstand, er man for fullt inne i det gode selskap.

Relativt god kontroll i første omgang

De blåhvite trengte ikke å ri av noen stor storm i åpningsminuttene. Da omgangen nærmet seg halvspilt, etablerte imidlertid vertene et visst trykk på Sarpsborg 08s halvdel. De var nær scoring da Kjartansson vendte opp og fyrte av et farlig skudd som Vasyutin gav en skummel retur på, men Atar fikk heldigvis ikke satt ballen i mål, og Askar fikk til slutt klarert.

Først mot tampen av omgangen skapte Maccabi Tel Aviv de neste store sjansene. Hjemmelaget hadde flere spillere med krutt i støvlene. Både Michas langskudd og Atars frispark hadde retning mot krysset, men vår sisteskanse svarte med herlige redninger.

Sarpingene ble i store perioder spilt lave, men bortsett fra de nevnte mulighetene, hadde man nokså god kontroll defensivt. Noen farlige kontringer ble det også. Ole Jørgen Halvorsen hamret avgårde et godt skudd, og med sin enorme hurtighet var Rashad Muhammed nær ved å treffe både nettmaskene og medspillere i god scoringsposisjon.

08 ledet fortsatt 3-1 sammenlagt til pause.

To kjappe baklengs

I løpet av andre omgangs første kvarter, hadde Maccabi Tel Aviv snudd hele oppgjøret til sin fordel. Først fikk innbytter Schechter straffe i duell med Bjørn Inge Utvik. Atzili hadde ingen problemer fra straffemerket. Kort tid senere mistet Kristoffer Zachariassen kula på vei framover, og vertene brøt. Atar nølte ikke, og limet ballen i krysset fra 25 meter.

Brått var israelerne videre på bekostning av Sarpsborg 08. Veien tilbake virket lang, og sarpingene måtte omstille fra å forsvare sammenlagt-ledelse til å jage scoring.

Sarpsborg 08 kom tilbake

Men så fikk vi et øyeblikks magi fra innbytter Tobias Heintz. Unggutten var modig og tråklet seg på tvers i boksen, rett innenfor 16-meterstreken. Tibi var borti Heintz, og vi fikk det femte straffesparket i dette dobbeltoppgjøret. Ole Jørgen Halvorsen var like iskald foran flere tusen buende israelere som han var foran hjemmesupporterne på Mobakken i gamledager. 2-1!

De blåhvite jobbet og ofret seg som helter i sluttminuttene, og avanserte med 4-3 sammenlagt! En eventyrlig europareise fullbyrdes med topp internasjonal motstand i gruppespill på Sarpsborg Stadion!