Sarpsborg stjal showet i stadionåpningen

Sarpsborg 08 vant 2-1 i den første eliteseriekampen på Vålerengas nye stadion.

08 tok tilbake andreplassen på tabellen etter borteseieren i Oslo.

Det var Sarpsborg 08 som skapte kampens første mulighet etter fem minutter. Etter litt om og men fikk Ole Jørgen Halvorsen lagt inn fra høyresiden. Patrick Mortensens hodestøt gikk via Lundström, og merkelig nok ikke til corner.

Fem minutter senere var gjestene farlig frempå igjen. Det ble kaotiske tilstander inne i 16-meteren, men Vålerenga var oppofrende og blokkerte flere skuddforsøk.

Halvorsen smalt Sarpsborg i ledelsen

Sarpsborg 08 fortsatte å være det førende laget, og det var således fullt fortjent da man tok ledelsen etter 20 minutter. Det var to vaskekte sarpinger som stod for scoringen. Joackim Jørgensen traff Ole Jørgen Halvorsen med et presist innlegg, og spiller nummer 7 dundret kula i mål på hel volley.

Bortelaget fortsatte å ha lekestue i Vålerengas nye storstue. Amin Askar serverte Krepin Diatta, men Adam Larsen Kwaraseyvar lynraskt nede og fikk en hånd på Diattas avslutning. Det ble en god mulighet på returen også, men Tobias Heintz skjøt over tverrligger. Senere i omgangen kom Diatta til avslutning igjen, etter mesterlig kombinasjonsspill med spissmakker Mortensen, men det var ikke nok trykk i skuddet.

Oslolaget hevet seg det siste kvarteret av første omgang, og på overtid var Kjelsrud Johansen nær ved å heade inn utligningen. Headingen gikk over, omgangen var over, og Sarpsborg 08 hadde ledelsen etter halvspilt kamp.

Fem minutter inn i andre omgang ble det totalt kaos i boksen til 08 etter en corner. Bortelaget greide på mirakuløst vist å hindre ballen fra å gå over streken, og dessuten kom offsideflagget til unnsetning.

Diatta doblet

Hei, hvor det går! Få strakser senere fant Diatta kaptein Thomassen, som skjøt i stolpen, via keeper og utenfor. Men så var det Diatta selv sin tur til å skyte i stanga - og i nettet. En lang ball ble slått opp mot Patrick Mortensen, som fant Krepin med en lav tversoverpasning. Denne gang var unggutten iskald i avslutningsøyeblikket, og kunne juble hemningsløst foran den stappfulle borteseksjonen.

Med 0-2 på tavla måtte VIF ta sjanser offensivt. Dette åpnet selvsagt for kontringer andre veien, og Sarpsborg 08 var flere ganger nær ved å punktere kampen.

Tiden tikket fort, og det så ut til at Vålerenga skulle gå målløse av banen. På overtid fikk imidlertid Lekven drømmetreff, og reduseringen var et faktum.

Dermed ble det noen nervepirrende sluttsekunder, men det hele endte med en fortjent tre-poenger til Norges for tiden nest beste fotballag.

Eliteserien, 21. serierunde
Vålerenga - Sarpsborg 08 1-2 (0-1)
Vålerenga kultur- og idrettspark

0-1: Ole Jørgen Halvorsen (21)
0-2: Krepin Diatta (57)
1-2: Magnus Lekven (90+2)

Anders Kristiansen - Joachim Thomassen, Sigurd Rosted, Joackim Jørgensen, Amin Askar - Tobias Heintz (Alexander Groven, 83. minutt), Nicolai Poulsen, Matti Lund Nielsen, Ole Jørgen Halvorsen - Krepin Diatta (Jonas Lindberg, 67. min), Patrick Mortensen