Sarpsborg til Ullevaal!

Sarpsborg 08 er klare for cupfinalen etter 3-0-seier mot Vålerenga!

Annonse:

Kampen var mye jevnere enn resultatet skulle tilsi, men gutta fra Olavs by kjempet seg til en fortjent cupfinalebillett.

Åtte minutter inn i kampen ropte det entusiastiske hjemmepublikummet på straffespark. Heldigvis ble de ikke hørt av dommer Tore Hansen, for Amin Askar var kun på ball. Kampen var ellers tett og jevn i åpningsminuttene. Begge lag manglet presisjon og hadde balltap på og rundt midtbanen.

Kampens første målsjanse kom ved Krepin Diatta etter 20 minutter. Spiller nummer 19 mottok en lang stikker i bakrommet og hamret til - en liten halvmeter utenfor Larsen Kwaraseys høyre stolpe.

Marginer medførte mål

Kun tre minutter senere var det smått utrolig at Vålerenga ikke tok ledelsen. En overlapp på høyrekanten satt gjestenes forsvar ut av spill. Inne foran mål var Kjelsrud Johansen helt alene, men Anders Kristiansen leverte en fantastisk redning.

Så hadde Sarpsborg 08 virkelig marginene med seg. De gikk rett i angrep og kom igjennom på høyresiden ved Patrick Mortensen. Dansken fant stjerneskuddet fra Senegal på bakerste stolpe, og Krepin hadde få problemer med å sette inn ledermålet fra kloss hold.

Neste inngripen fra Krepin Diatta var å miste ballen, for så å sette inn en altfor sen takling i håp om å vinne den tilbake. De fleste på stadion forventet rødt kort, men et oransje var nok passende.

Oslolaget hadde et lite trykk på tampen av omgangen, men lyktes ikke i å finne nettmaskene før pause.

Etter en rolig åpning på andre omgang, var Sarpsborg 08 nær ved å skape gedigne sjanser to ganger på rad. Tobias Heintz fant romkamerat Diatta med en utsøkt stikker, men den siste avleveringen ble for unøyaktig. Sekunder senere mottok Ole Jørgen Halvorsen ballen på bakerste stolpe og la den diagonalt gjennom feltet, hvor det ikke var noen spillere i neongrønt til å sette ballen i mål.

Halvorsen-dobbel

Et snaut kvarter inn i omgangen doblet Ole Jørgen Halvorsen ledelsen for de blåhvite. Han fikk et innlegg av Joachim Thomassen, vendte bort oppasseren med en lekker skuddfinte, og plasserte ballen i det lengste hjørnet. Målfeiringen var like velregissert som selve målet.

Kampen var på ingen måte kjørt på 0-2. Begge lag skapte sjanser og spillet bølget frem og tilbake. Både Juklerød og Fridjonsson kom til avslutning inne i boksen. I den andre enden av banen hadde Krepin Diatta en god mulighet på heading. Samme mann gjenvant ballen noen minutter senere. Han burde spilt mot Tobias Heintz som hadde store rom på motsatt kant, men valgte å gå selv, og ble stoppet.

Det var et vannvittig trykk i Vålerengas nye storstue. Hjemmefansen oppildnet spillerne til sluttspurt, og de var nære flere ganger. Samtidig var bortelaget farlige på kontringer og dødballer.

Krepin Diatta kunne punktert kampen med syv minutter igjen å spille. Han rundlurte Lundstrøm på høyresiden, men avslutningen gikk rett på keeper. Unggutten fortsatte å male i stykker vertenes forsvar, og to minutter før pause fant han Zachariassen inne i boksen. Bergenseren gikk i bakken, og Ole Jørgen Halvorsen ble to-målsscorer fra straffemerket.

Dermed er vi - som i 2015 - klare for finale i Norgesmesterskapet! Nå har 08 tatt to seire i Oslo på ti dager, og vi tar gjerne en til i starten av desember.