Schwartz senket Kalmar

Med kampens siste spark på ballen avgjorde Ronnie Schwartz kampen mot Kalmar.

- Joackim Jørgensen skal nok ha mye av æren der. Han legger ballen fint igjen til meg og da var det bare å dunke kula i krysset. Da kan keeperen aldri ta den. Det er alltid deilig å vinne og alltid deilig å score, slår matchvinneren fast.

Og Schwartz var nære også tidligere i kampen. Spissen kom inn til pause og kom tett på scoring med en heading 57 minutter.

- Det er dessverre ikke nære nok. Ballen sklir litt av, sier han.

Se reaksjonene etter kampen her:

Åpningsminuttene i Estepona bar preg av årets første gresskamp, men etter hvert som oppgjøret satt seg, var det Kalmar som tok styringen i banespillet.

Allsvenskan-laget holdt mye i ballen, men det skulle ta 20 minutter før de spilte seg fram til kampens første mulighet. Den var til gjengjeld stor. En av deres angripere kom alene med Aslak Falch som blokkerte flott.

Det var som om dette var en oppkvikker på sarpingene, for herfra og ut omgangen var de blåhvite mer med.

Annullert Agger-scoring

I det 28. minutt kom Mikkel Agger seg til en fin mulighet. Avslutningen fra skrått hold ble dog blokkert på streken.

Samme Agger satte ballen i nettet ti minutter senere. Dessverre for Sarpsborg 08 ble dansken avblåst etter en duell i forkant av avslutningen - av klasse som sådan - klistret i lengste fra 25 meter.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

- Jeg synes Kalmar var best de første 20 minuttene, men vi var bedre etter sidebytte igjen. Vi har likevel en del å jobbe med, sier Tom Freddy Aune etter oppgjøret.

Saken fortsetter etter bildeserien:

Etter sidebytte var det et offensivt Sarpsborg 08 som gikk verks. Rashad Muhammed fikk tidlig vist fram farten sin og skapte sammen med flere av 08s offensive spillere flere halvsjanser.

Etter 57 minutter var Ronnie Schwartz nære da han etter et flott Zachariassen-innlegg headet rett utenfor.

- Jeg synes vi tar over mye etter pause. Før pause er det ganske jevnt. De har mest ball, men skaper lite, men etter pause er vi soleklart best, sier Kristoffer Zachariassen.

Avgjorde på overtid

Det var sarpingene som dikterte tempoet i oppgjøret i denne perioden. Joonas Tamm, Rashad Muhammed og Kristoffer Zachariassen hadde alle sine sjanser til å score.

Det skulle ta 90 minutter og litt til før kampen ble avgjort. På en dødball fikk Jørgensen lagt ballen igjen til Schwartz som dunket kula opp i krysset til 1-0 fra skrått hold.

Sett ut fra spill og sjanser, var det greit nok med en 1-0-seier i en kamp der Kalmar var litt bedre før pause, Sarpsborg 08 best etter sidebytte.