Seier mot Vålerenga

De blåhvite tok en ny trepoenger da de slo Vålerenga 2-0 på Sarpsborg Stadion.

Se bildeserie i bunn av artikkelen!

Sarpsborg 08 fikk kampen tidlig inn i sitt spor, og så seg ikke tilbake. Litt offensiv magi, kombinert med en solid defensiv opptreden, ble belønnet med 2-0-seier.

Pangstart

Sarpsborg 08 gikk offensivt ut i en 4-3-3-formasjon, og brukte under fire minutter på å ta ledelsen på eget kunstgress. Jonas Lindberg la hardt og lavt inn fra venstrekanten, og Sigurd Rosted plasserte ballen i det lengste hjørnet.

Kampen roet seg litt etter den tidlige scoringen. Det var gode tendenser fra begge lag, men få skikkelige målsjanser. Dette kampbildet passet Sarpsborg 08 godt, all den tid det stod 1-0 i målprotokollen.

Kanonkule fra Trondsen

Etter en lengre periode uten de store hendelsene, dro Anders Trondsen et magisk triks opp av ermet. Lillehamringen dundret til fra nærmere 30 meters hold, og ballen klistret seg fast i det lengste hjørnet.

De blåhvite beholdt 2-0-ledelsen til pause.

Vertene åpnet den andre omgangen sterkt. Man kom ofte rundt på kant, og innleggene skapte trøbbel i Vålerenga-boksen. 08-spillerne jobbet som terriere i gjenvinningsfasen, noe som gjorde at man kunne opprettholde trykket på motstanderens halvdel.

Tretten minutter inn i omgangen kunne Sarpsborg 08 scoret sitt tredje mål for kvelden. Høyreback Albech gikk på et skikkelig raid hvor han vendte bort flere motspillere. Ballen ble dyttet til Jonas Lindberg, som på akrobatisk vis kom seg fri på venstrekanten. Innlegget traff Patrick Mortensen, som headet via gressmatta og i tverrliggeren.

Det tok ikke lange tiden før også Vålerenga skulle treffe treverket. Zahid lekte seg litt med kula før han satt den i lengste stolpe. Ufattelig nære redusering der, altså.

Strand Larsen markerte seg

Formasjonen ble noe endret da Erton Fejzullahu ble tatt av banen til fordel for Jon-Helge Tveita. Dessuten fikk det unge talentet Jørgen Strand Larsen sin eliteseriedebut da han fikk noen minutter på slutten. Også Tor Øyvind Hovda fikk spilletid i kveldens kamp.

Strand Larsen kunne kronet debuten med scoring da han fikk et godt innlegg fra Andreas Albech fire minutter på overtid. 17-åringens heading mot det lengste hjørnet ble så vidt slått til side av keeper Sandberg.

Dermed ble det ingen scoringer i den andre omgangen, men de to fulltrefferne før pause sørget for en fortjent 2-0-seier for blåhvit.