Senket av personlige feil

En spillmessig tidvis god kamp mot Häcken ble resultatmessig ødelagt av to personlige feil før og en personlig etter pause.

Kampen i Göteborg startet i et rolig tempo mot et ballsikkert Häcken.

Hjemmelaget, som ble nummer fire i Allsvenskan sist sesong, viste tidlig at de var et lag som kunne veksle mellom høyt og lavt press.

Det tok også tid før vi skulle få de store sjansene i oppgjøret. Før sidebytte hadde Agger gjestenes største mulighet, men avslutningen strøk stolpen.

Feilberegninger

I det som lenge så ut til å bli en målløs førsteomgang, smalt det hurtig fra hjemmelaget de siste ti minuttene. Ikke bare en gang, men to.

En stygg feilpasning ble godt utnyttet av vertene. Viktor Lundberg kom alene med keeper og scoret sikkert.

Rett før sidebytte satt vertenes andre. Igjen etter en personlig feil. Et oppspill i bakrom ble feilberegnet og Daleho Irandust fikk sjansen alene med keeper. Der var han sikker og rullet ballen i mål mellom beina på Falch.

Vertene gikk til sidebytte med en 2-0-ledelse i det som spillmessig var en jevnspilt omgang.

Om slutten på førsteomgangen var slurvete, startet andreomgangen veldig bra sett med 08-øyne. Sarpingene sto høyt og spilte seg tidlig fram til et par gode muligheter. Ronnie Schwartz kom alene med keeper, men Häckens sisteskanse reddet med nød og neppe.

Store 08-sjanser

Sarpingene fortsatte å produsere gode muligheter etter pause. Rashad Muhammed og Ronnie Schwartz var begge aktive på topp og kom seg til flere gode situasjoner, dog uten at det resulterte i scoringer.

I det 73. minutt serverte Sarpsborg 08 de frammøtte på Bravida Arena en ny, god mulighet. Kristoffer Zachariassens volleyavslutning var en blokkering unna scoring.

Saken fortsetter etter bildene

I stedet for det som hadde vært en fullt fortjent redusering - og for så vidt utligning kampen sett under ett - skulle Häcken få straffespark i det 77. minutt.

Nasiru Mohammeds skudd ble stoppet av Stefan Cupic, men kantspilleren var først på returen og trillet kula i nettet.

Rett før slutt kom Sarpsborg 08s siste store målsjanse. Igjen var Rashad Muhammed på farten. Kantspilleren parkerte sin oppasser og slo inn. Ballen endte hos Gaute Vetti som hamret ballen over fra 12-13 meter.

Sarpsborg 08 kan ta med seg en flott andreomgang hjem til Østfold. De blåhvite skapte seks-syv ordentlig store muligheter, men har også en jobb å gjøre med å utnytte nevnte sjanser og unngå billige baklengs.

Treningskamp
Häcken - Sarpsborg 08 3-0 (2-0)
Bravida Arena

1-0 (34. min.): Viktor Lundberg
2-0 (45. min.): Daleho Irandust
3-0 (77. min.) Nasiru Mohammed

Sarpsborg 08s lagoppstilling: Aslak Falch (ut 46) - Nikola Tkalcic (ut 67), Joackim Jørgensen (ut 67), Orri Ómarsson, Amin Askar (ut 46) - Ole Jørgen Halvorsen, Matti Lund Nielsen (ut 6), Kristoffer Zachariassen (ut 67), Tobias Heintz (ut 77) - Ronnie Schwartz (ut 67), Mikkel Agger (ut 40)

Spilte også: Usman Mohammed (inn 6/ut67), Rashad Muhammed (inn 40), Joachim Thomassen (inn 46), Stefan Cupic (inn 46), Jon-Helge Tveita (inn 67), Bjørn-Inge Utvik (inn 67), Gaute Vetti (inn 67), Alexander Ruud Tveter (inn 67), Ismäel Coulibaly (inn 77)