Sliteseier mot Odd

Sarpsborg 08 kriget til seg tre viktige poeng på hjemmebane.

Odd reduserte til 2-1 og jaktet utligning, men Sarpsborg 08 holdt unna og innkasserte en deilig seier. Sarpingene er dermed tilbake på andreplass på tabellen.

Vertene fikk en god mulighet allerede i det andre spilleminuttet, men Ole Jørgen Halvorsens avslutning på bakerste stolpe gikk over tverrligger. Sett bortsett fra denne sjansen, var det langt mellom høydepunktene. Odd lyktes i å forstyrre rytmen i 08s offensive spill.

Sarpsborg 08 ble tvunget til å gjøre et spillebytte etter kun åtte minutter. Nicolai Poulsen pådro seg en skade, og ble erstattet av Tobias Heintz. Mossingen tok plass på kanten, mens Zachariassen ble skjøvet inn sentralt.

Ole Jørgen straffet gamle lagkamerater

Innbytteren skulle snart ha en svært avgjørende involvering. Hjemmelaget nærmest eide ballen, men slet med å trenge igjennom et kompakt Odd-forsvar. Men så ble Heintz løpt ned av Broberg og fikk straffe. Ole Jørgen Halvorsen var like sikker som på onsdag - 1-0!

Kjøp billetter til neste hjemmekamp her!

Drøye fem minutter senere gikk også Patrick Mortensen i bakken i feltet. Denne gangen vinket imidlertid dommer spillet videre, noe som så ut til å være en riktig avgjørelse.

Etzaz Hussein kom til to avslutninger på tampen av omgangen - èn i åpent spill og èn på frispark - men han kunne ikke forhindre at Sarpsborg 08 ledet 1-0 til pause.

To kjappe hodestøt

De blåhvite brukte kun tre minutter av den andre omgangen på å score kveldens andre mål. Ole Jørgen Halvorsen holdt på ballen, og dyttet den til Amin Askar, som hadde kommet opp fra sin backposisjon. Askars innlegg var utsøkt, og Zachariassens heading like så.

Telemarkingene kunne imidlertid heade de også. Det tok kun fem minutter før et hodestøt i motsatt ende av banen sørget for redusering til 2-1. Rashani gjorde en smart bevegelse inne i boksen og stanget et hjørnespark kontant i nettet.

Nikkingen var ikke over på Sarpsborg Stadion. Krepin Diatta slo et presist innlegg inn i boksen, hvor Zachariassen nok en gang hadde løpt seg fri. Denne gangen fikk dessverre ikke midtbanespilleren til noen skikkelig heading.

Kampen hadde åpnet seg opp etter de to siste scoringene, og Sarpsborg 08s ledelse levde farlig. Målscorer Rashani var svært nære ved å finne nettmaskene igjen, men Kristiansen reddet skuddet, og forsvaret fikk med nød og neppe klarert returen.

Sarpingene hadde også sine muligheter til å gå opp til 3-1. Matti Lund Nielsen erobret ballen sentralt i banen og satt fart i lengderetningen. Han dyttet ballen til Krepin Diatta, som trakk seg inn i banen og ladet kanonen. Rossbach var kjapt nede og reddet skuddet.

Gjestenes sluttspurt var tidvis nervepirrende for stadionpublikummet. Et lettelsens sukk gikk gjennom tribunene da Anders Kristiansen reddet Oliver Bergs skudd tre minutter på overtid. Kampen var over, og seieren var i boks.