Snudde 0-2 til 3-2 og seier

En god andreomgang sikret Sarpsborg 08 seieren mot Stabæk. De blåhvite snudde 0-2 til 3-2.

Sarpsborg 08 åpnet treningskampen mot Stabæk i et forrykende tempo og skapte store sjanser allerede de første ti minuttene. Mortensen, Agger og Lund Nielsen hadde alle muligheter til å sende de blåhvite i front, men ved samtlige tre forsøk fikk Stabæk avverget på streken.

Gjestene fra Bærum spilte seg dog mer og mer inn i kampen, og selv om det nok var litt mot spillets gang, tok Stabæk ledelsen 0-1 etter 17 minutter. Ohi avsluttet først i stolpen, før John Hou Sæter til slutt fikk satt kula i nettet.

Utnyttet feilpasning

Stabæk var gode i denne perioden av kampen og trillet en del ball. Først etter en drøy halvtime kom Sarpsborg 08s neste, store mulighet. Headingen fra Patrick Mortensen ble imidlertid stoppet av Sayouba i siste liten.

Saken fortsetter etter videoen:

Da det så ut til å ebbe ut med 0-1 til pause, utnyttet Stabæk et pasningsbrudd sentralt i Sarpsborg 08-laget. Ohi var nådeløs da han fra 20 meter hamret ballen via stolpen og i nettet til 0-2.

Styrte fullstendig

Etter sidebytte handlet alt om Sarpsborg 08. De blåhvite gikk hardt ut fra startblokkene og styrte det meste som var av spill på Stadion.

Mikkel Agger var svært nære etter 51 og 56 minutter. Spesielt det siste forsøket luktet det mål av, men avslutningen gikk i innsiden av stolpen og trillet ut av feltet. I det påfølgende angrepet kom imidlertid scoringen. Harmeet Singh fyrte av fra distanse - via en motspiller og i nettet.

At 1-2 ikke bli til 2-2 i det 67. minutt var smått utrolig. Ole Jørgen Halvorsen klinte til fra distanse. Ballen smalt i tverrliggeren, men gikk så rett ned på strek der spillere nærmest sto i kø for å score. Ingen klarte imidlertid det og det ble med nesten.

Snudde på tampen

Med få minutter igjen å spille, satte Sarpsborg gjestene fra Bærum under et skikkelig press og snudde kampen.

På tre minutter scoret man to mål - et fra frispark - en fra corner. Tobias Heintz serverte begge ganger - Mortensen og Jørgensen stanget kula i nettet.

3-2 var alt i alt fortjent, selv om Sarpsborg 08 på ingen måte sprudlet.