Sveits neste!

Avansementet til andre kvalifiseringsrunde var aldri truet. Sarpsborg 08 vant 2-0 i hjemmekampen mot IBV.

Det ble heldigvis aldri spennende på Sarpsborg Stadion denne torsdagskvelden. I solskinnet kunne sarpingene nyte europacup i Sarpsborg for første gang på nærmere 50 år, og om to uker kommer sveitsisk motstand til Stadion!

Fem minutter inn i kampen viste hjemmelaget frem finspillet for første gang. De blåhvite hadde mange raske og gode kombinasjoner langs bakken, og skuddet til Joachim Thomassen ble slått til corner. På det hjørnesparket var Utvik nær ved å heade ballen i nettet.

Sarpsborg 08 hadde virkelig tatt grep om kampen nå. Ballsikkerheten var god, og islendingene ble løpende mye i mellom. Kristoffer Zachariassen forsøkte seg med et farlig langskudd, men keeper reddet godt.

Økte forspranget tidlig

Så skjedde det veldig mye på èn gang. Et 08-innlegg gikk forbi samtlige spillere og traff stolpen. IBV kontret, men Aslak Falch var tålmodig og reddet mesterlig. Da kunne i stedet Usman Muhammed slå en strøken gjennombruddspasning til Mikkel Agger. Dansken fintet seg innover i banen og smalt ballen i nettet.

Gjestene trengte nå hele fem mål i Sarpsborg. Forspranget kunne økt til seks, men Geirsson i IBV-målet vant duellen med 08s Patrick Mortensen, da han reddet skuddet fra 14 meter. Samme mann fikk en ny god mulighet ti minutter senere. Denne gangen var han enda nærmere mål, men han var hardt presset, og halvvolley-varianten gikk utenfor.

30 minutter var passert da Tobias Heintz forsøkte seg med et skudd fra 30 meter. Keeper lå helt oppe i krysset og slo ballen til corner. I kjølvannet av dette hjørnesparket fikk spiller nummer 17 prøve seg fra 17 meter, men Geirsson lå helt nede ved stolperoten og stoppet Zachariassens forsøk. Agger kunne blitt to-målsscorer da han fikk stige til værs rett foran fem-meteren, men headingen gikk utenfor treverket.

08 kontrollerte resten av omgangen mot et rådvilt Vestmannaeyjar, og gikk til pause med en 1-0-ledelse.

Forhåndssalget til St. Gallen-kampen starter fredag kl. 10.00. Alle med sesongkort har fram til tirsdag 26. juli kl. 10.00 med å sikre seg sin plass. Billetter kjøpes på sarpsborg08.tmtickets.no.

Bortelaget var langt mer med i kampen i starten av den andre omgangen, men uten å skape de aller største mulighetene. Dessuten hadde Sarpsborg 08 også et par halvsjanser, selv om tempoet og angrepsviljen var lavere nå enn før hvilen.

Kampen var i realiteten avgjort, og trenerteamet benyttet seg av samtlige tre bytter på løpende bånd omtrent midtveis i omgangen. Uthvilte og spillesugne Rashad Muhammed, Harmeet Singh og Ole Jørgen Halvorsen fikk delta i sjarmøretappen av første kvalifiseringsrunde.

Aggers andre

Innbytterne var med på gjenerobringen av det blåhvite initiativet. De store sjansene var det imidlertid få av, og Mikkel Aggers andre scoring for kvelden skulle nok den ellers gode islandske sisteskansen reddet. Markkryperen fra 16 meter gikk rett på keeper, men snek seg i garnet.

Sarpsborg 08 har overbevist i 180 minutter mot europeisk motsand, og går enkelt videre med bunnsolide 6-0 sammenlagt. Neste uke reiser de blåhvite til Sveits for å spille andre kvalifiseringsrunde!