Tap i femmålsthriller

Sarpsborg 08 løftet seg voldsomt etter en svak 1. omgang, men det holdt ikke til annet enn et hederlig 2-3-tap mot Brann.

Annonse:

Etter et åpningskvarter der det høye presset satt godt fra Sarpsborg 08, ble det tydelig tøffere for gjengen som fikk de siste 30 minuttene mot Rubin Kazan på torsdag.

Brann best før pause

Sløvt markeringsspill på en dødball gjorde sitt til at Sivert Heltne Nilsen fikk all tid i verden til å prikkskyte fra spissen av 16-meteren. Avslutningen fra Branns sentrale midtbanespiller var vakker og smalt inn i lengste kryss bak en sjanseløs Arnold Origi.

Videoen fortsetter etter videoen:

Sarpsborg 08 hadde trøbbel i denne delen av kampen. Til tross for at man la ned mange meter, var man litt for ofte der ballen hadde vært. Brann skulle noen minutter senere doble til 2-0. Igjen etter et flott avslutning. Gilbert Koomson fant krysset med en fin avslutning fra 16-17 meter.

Førsteomgangs største 08-sjanse tilfalt Ronnie Schwartz. I stedet for å avslutte, gikk dog dansken for en 45-grader mot Ruud Tveter. Brann fikk med nød og neppe avverget, men han kunne nok fint ha godt for skuddet der, dansken.

Langt bedre etter sidebytte

Ved pause gjorde Sarpsborg 08 seks bytter. Gjengen som kom på etter sidebytte, viste raskt at de ønsket å framstå offensive og aktive i presset.

Allerede de første fem minuttene av omgangen skapte sarpingene mer enn før pause.

Mikkel Agger dro seg fri etter 48 minutter. Hans pasning mot Patrick Mortensen ble brutt like foran føttene på sistnevnte. Samme Mortensen kom til avslutning to minutter senere, men headingen fra Askars flotte innlegg gikk over.

I denne perioden var Sarpsborg 08 gode. At det ikke ble redusering i det 52. minutt var smått utrolig. Kristoffer Zachariassen og Anders Østli fikk begge avsluttet, men begge ganger fikk Brann avverget på strek.

Flotte scoringer

Scoring skulle det dog bli ti minutter senere. Etter høyt press gjenvant Askar ballen for Sarpsborg 08. Et innlegg og Mortensen-nedlegg senere, var Kristoffer Zachariassen fri. Midtbanespilleren dunket kula i hjørnet til 1-2.

I en god 08-periode var det kjedelig at Brann skulle "få" en scoring. Etter rot i 08s bakre rekker, var Steffen Lie Skålevik frampå og utnyttet det hele. Spissen trillet trygt inn 1-3 for bergenserne.

Sarpsborg ga seg imidlertid ikke og etter 73 minutter radet man opp et strålende angrep. Mikkel Agger fant Matti Lund Nielsen som vakkert slo inn mot Patrick Mortensen. Spissen knuste sine oppassere og stupte inn 2-3-scoringen.

Sarpingene skapte et par halvfarlige sjanser på tampen, men det ble med dem. Brann vant 2-3 etter at lagene hadde hver sin omgang.