Tapte i Trondheim

Sarpsborg 08 ledet lenge, men Rosenborg vant til slutt 3-1.

Det så lenge svært lovende ut for våre gutter på Lerkendal. Laget tok ledelsen tidlig - og beholdt den lenge - men på slutten raknet det. Dermed var det femte strake tapet i Eliteserien et faktum.

Hjemmelaget fikk en diger sjanse allerede i det fjerde spilleminutt. En rask spillevending medførte at Jebali hadde ballen høyt i banen på venstrekanten. Han slapp innover i banen til Meling, som hadde kommet på en overlapp fra sin backposisjon. Alene med Vasyutin satt landslagsbacken ballen rett utenfor nærmeste stolpe.

Sarpingene sjokkåpnet

Sarpsborg 08 hevet seg umiddelbart, og før kvarteret var gått hadde man tatt ledelsen. Muhammed var god som oppspillspunkt, og Lund Nielsen kom på et helhjertet løp på høyresiden. Danskens innlegg traff Zachariassen, som fyrte avgårde et skudd som keeper måtte gi retur på. Der var toppscorer Mortensen på rett sted til rett tid. 0-1 på Lerkendal!

Rosenborg hadde ballen mye, men det kladdet på den siste tredjedelen. Bortelaget hadde flere fine gjenvinninger, og var skumle på overganger. I tillegg skapte man en del brukbare muligheter mot etablert forsvar, og var etter hvert spillemessig fullt på høyde.

RBK var imidlertid nær utligning etter en halvtimes spill, men Aleksandr Vasyutin vartet opp med en meget god redning på Mike Jensens skudd. Det var jevnspilt også i omgangens siste kvarter, og det var ingenting å si på at gjestene ledet til pause.

Det skjedde ting i begge ender av banen innledningsvis i den andre omgangen. Nærmest nettsus var Sarpsborg 08, da først Zachariassen, og deretter Singh hamret løs, men Andrè Hansen fikk med nød og neppe bokset vekk begge forsøkene.

Ti minutter inn i omgangen fikk vi en kontroversiell situasjon inne i 08s 16-meter. Trønderne ropte på straffe da ballen utvilsomt traff den utstrakte armen til Joackim Jørgensen, men midtstopperen var i lufta med ryggen vendt mot kula, og dommer lot være å blåse.

Rosenborg nådeløse den siste fjerdedelen

Gjestene ble etter hvert trykket bakover i banen, og sjansene til Rosenborg økte i antall. Da utligningen kom, var det ikke ufortjent, men selve baklengsmålet var av det ulykksalige slaget. Skuddet til Levi gikk via Joachim Thomassen, skiftet retning totalt, og dalte ned bak en utspilt Vasyutin.

Det tok ikke lang tid før de hvitkledde hadde snudd kampen. Søderlund rundlurte Askar og Tamm inne i feltet og hamret ballen i krysset.

På få minutter gikk altså Sarpsborg 08 fra å forsvare en ledelse til å jage utligning. Det var en vanskelig helomvending for laget som spilte sin andre bortekamp på drøye tre døgn.

I stedet for utligning, var det innbytter de Lanlay som avgjorde kampen med en vakker scoring på kontring. Fra skrått hold klistret han ballen høyt oppe i det lengste hjørnet.

Vasyutin var nær ved å redusere da han var med opp på cornere på overtid, men kampen ebbet ut med 3-1-seier til hjemmelaget.